Ήχησαν πάλι τα τύμπανα του πολέμου.

Πριν από λίγες μέρες ενημερωθήκαμε όσον αφορά την νέα τροποποίηση των περιβαλλοντολογικών όρων για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στην Πάρο.

Κάθε λίγο και λιγάκι γίνεται κάποια τροποποίηση κι έτσι είμαστε αναγκασμένοι (ΔΗΜΟΣ-ΦΟΡΕΙΣ-ΣΥΛΛΟΓΟΙ) να κάνουμε νέες προσφυγές για την ακύρωση τους.

Οι πρώτες φωνές ακούστηκαν πολύ νωρίς από τον «Σύλλογο Καμαρών» και ακολούθησε η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ο αγώνας ξεκίνησε το 2014 για τα συγκεκριμένα αιολικά πάρκα βιομηχανικού τύπου από τον Αρχίλοχο Πολιτιστικό Σύλλογο ,που διοργάνωσε επιστημονική ημερίδα και στην πορεία προστέθηκαν και άλλοι επαγγελματικοί φορείς και σύλλογοι.

Το 2017 δημιουργήθηκε με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου η δημοτική επιτροπή που πραγματικά επιτέλεσε και επιτελεί μέχρι σήμερα σημαντικό έργο ,από την συγκέντρωση στοιχείων , συναντήσεις και διαμαρτυρίες στα υπουργεία , έως την οργάνωση κινητοποιήσεων και συγκεντρώσεων.

Η συμμετοχή και η αγωνιστική διάθεση των πολιτών ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Αποδεικνύεται ότι οι περισσότεροι είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν τον τόπο τους.

Πριν μερικούς μήνες μας «σέρβιραν» η περιφέρεια και η δημοτική αρχή με προτροπή της κυβερνήσεως σαν λύση τα «πλωτά αιολικά πάρκα» ώστε να αποφύγουμε τα χερσαία.

Εμείς σαν αντιπολίτευση αντιδράσαμε θεωρώντας αυτές τις κινήσεις ως στάχτη στα μάτια και σήμερα (δυστυχώς) δικαιωνόμαστε.

Σήμερα κανείς δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από «διορθωτικές προτάσεις» αλλά να συμβάλει , με όλες του τις δυνάμεις , στην ενότητα του νέου αγώνα.

Ετοιμάζονται τώρα όπως φαίνεται για την κατάληψη του νησιού .

Γίνεται λοιπόν σήμερα ολοφάνερο ότι πέρα από τις δικαστικές ενέργειες που πρέπει να συνεχιστούν , χρειάζεται να είμαστε πανέτοιμοι για μαζικές μαχητικές κινητοποιήσεις .

Το θέμα είναι καθαρά πολιτικό…

Από τη μια μεριά η Πάρος και οι κάτοικοι της και από την άλλη τα κέρδη των μεγαλοκαρχαριών.

Εδώ θα κριθούν όλα…