Ο Δήμαρχος Πάρου κ. Κωνσταντίνος Μπιζάς απέστειλε επιστολή προς την Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κα. Ζέττα Μακρή, ζητώντας την αρωγή της, προκειμένου οι σχολικές μονάδες της Πάρου και Αντιπάρου, να μην υπάγονται  στην Περιοχή Δ΄(μετάθεσης), αλλά να ενταχθούν στην περιοχή Γ΄ (μετάθεσης), στην οποία ανήκουν τα νησιά Νάξος – Μικρές Κυκλάδες και Αμοργός ή ακόμα καλύτερα να δημιουργηθεί μια επιπλέον νέα ανεξάρτητη Περιοχή Ε΄, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη λειτουργία της εκπαιδευτικής κοινότητας των δύο νησιών.

Στην επιστολή του υπογράμμισε το πρόβλημα της απουσίας επαρκούς ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών που ανήκουν στην ίδια περιοχή μετάθεσης με την Πάρο, όπως η Κέα, η Κύθνος, η Άνδρος, η Τήνος, κυρίως κατά την σχολική περίοδο των εννέα μηνών, καθιστώντας ιδιαιτέρως δυσχερή τη μετακίνηση των ντόπιων εκπαιδευτικών προς κι από  αυτά, με αποτέλεσμα να αρνούνται ακόμα και τον διορισμό τους. Παράλληλα τόνισε πως λόγω της μεγάλης τουριστικής ανάπτυξης των συγκεκριμένων νησιών το κόστος διαβίωσης των εκπαιδευτικών είναι πολύ υψηλό και η εξεύρεση στέγης καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη, έως αδύνατη.

Τέλος, ο Δήμαρχος γνωστοποίησε προς την κα. Υφυπουργό ότι υπέρ της ανωτέρω άποψης, έχουν γνωμοδοτήσει θετικά η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Δήμου Πάρου (Απόφαση 1/2024) και συνηγορούν τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου (Απόφαση 85/2024), όσο και οι Συνδικαλιστικές οργανώσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των νήσων Πάρου - Αντιπάρου.