Σύνταξη: tourismtoday.gr

Για τη στρατηγική του δήμου τόσο στην κατεύθυνση τόνωσης του τουριστικού ρεύματος όσο και στην κατεύθυνση διατήρησης της ταυτότητας του νησιού, αλλά και για την τουριστική σεζόν του 2022 μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 ο Μάρκος Κωβαίος, δήμαρχος Πάρου.

«Η Πάρος προστατεύεται με ένα γενικό πολεοδομικό σχέδιο. Θέλουμε το νησί μας να προστατευτεί, να παραμείνει ένα κυκλαδονήσι, θέλουμε να παραμείνει ένα παραδοσιακό κυκλαδονήσι. Οι επενδύσεις αυτή τη στιγμή, πραγματικά, είναι πάρα πολλές. Γίνονται όμως με κανόνες και κανόνες τους οποίους σας είπα. Παραδείγματος χάριν δεν μπορεί να χτιστεί μεγάλο ξενοδοχείο. Μπορεί να χτιστεί πεντάστερο ξενοδοχείο με πολύ καλές παροχές, αλλά δεν μπορεί να γίνει πάνω από 50 δωμάτια. Υπάρχουν κανόνες που ορίζουν ότι το νησί μας πάει μέχρι εδώ», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Μάρκος Κωβαίος.

«Για το 2022 προβλέπουμε ότι τουριστικά τα πράγματα θα πάνε πολύ καλά σε εμάς. Εχουμε προγραμματίσει ένα σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας που έχει τελειώσει κι ευελπιστούμε να το ξεκινήσουμε. Φτιάχνουμε 4 λιμάνια γύρω-γύρω, είναι αλιευτικά καταφύγια με δυνατότητα να μπορούν να δέσουν σε ένα ποσοστό και τουριστικά σκάφη. Είναι μεγάλα τα λιμάνια αυτά, και στις 4 διευθύνσεις. Ευελπιστούμε ότι φέτος η μαρίνα της Νάουσας που υπάρχει να πάρει άδεια και να λειτουργεί ακόμη καλύτερα», τονίζει ο δήμαρχος Πάρου.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

https://soundcloud.com/user-665020045/markos-kovaios-ston-chari