Συμπληρώνονται φέτος 80 χρόνια από τη θυσία του Παριανού Νικόλαου Στέλλα, την 22η Μάη του 1944. 80 χρόνια από την ημέρα που οι γερμανικές κατοχικές δυνάμεις εκτέλεσαν το νεαρό αγωνιστή που συμμετείχε στην επιχείρηση χτυπήματος του γερμανικού αεροδρομίου στα Μάρμαρα της Πάρου.

Ο εικοσιτριάχρονος Στέλλας, παιδί οικογένειας αγροτών, συμμετείχε στην αντιστασιακή ενέργεια, δεν στάθηκε απαθής και μοιρολάτρης απέναντι στον εχθρό που φάνταζε πανίσχυρος. Έμεινε όρθιος μέχρι το τέλος, χωρίς να προδώσει και «ανταμείφθηκε» από του Γερμανούς με βασανιστήρια και τελικά με τον απαγχονισμό του.

Η Κ.Ο.Β. Πάρου-Αντιπάρου του Κ.Κ.Ε. καλεί τους Παριανούς και ιδιαίτερα τη νέα γενιά του νησιού να σκύψει με σεβασμό στο παράδειγμα του Στέλλα. Σήμερα δεν υπάρχει καλύτερη τιμή στη μνήμη του από τη συμμετοχή στον αγώνα κόντρα σε όσα μας «καίνε την ψυχή». Σήμερα που τα σύννεφα του πολέμου φουντώνουν στη γειτονιά μας, που το Αιγαίο μετατράπηκε σε θάλασσα νεκρών από την εγκληματική πολιτική της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων, που μαίνεται η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ. Σήμερα που από παντού προβάλλει η αναγκαιότητα της ρήξης με την Ε.Ε. της φτώχειας, του πολέμου, των σκανδάλων, της φοροληστείας, το παράδειγμα του αγωνιστή Στέλλα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Η δύναμη των πολλών μαζί με ακόμα πιο ισχυρό Κ.Κ.Ε. μπορούν να φέρουν τα πάνω κάτω, για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση, για την Ευρώπη της ειρήνης, της φιλίας των λαών, της αλληλεγγύης, του σοσιαλισμού