Την υποψηφιότητα της Ιωάννας Σιφναίου στο πλευρό του υποψήφιου Δημάρχου, Κώστα Μπιζά, στις επικείμενες δημοτικές εκλογές του Δήμου Πάρου, ανακοινώνει η παράταξη "Πάρος με Ευθύνη και Ενότητα".

Βιογραφικό

Η Ιωάννα Σιφναίου, του Δημητρίου γεννήθηκε το 2003 και μεγάλωσε στην Πάρο. Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Πάρου και αυτή την στιγμή σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, στο τμήμα της Φυσικοθεραπείας.

Από μικρή ασχολείται με τις τέχνες, όπως μουσική, ζωγραφική και θέατρο. Δεκατεσσάρων ετών (14) δημιούργησε τον πρώτο της θίασο, με παιδιά δημοτικού και γυμνασίου, ανεβάζοντας με επιτυχία ένα έργο του Ευγένιου Τριβιζά.

Στην συνέχεια, σε ηλικία 16 χρονών, συμμετείχε στην εθελοντική προσπάθεια μίας ομάδας από το νησί, για τη δημιουργία του εκπαιδευτικού βίντεο με πρώτες βοήθειες, το «30-2 Καρπα». Έλαβε μέρος στον πανελλήνιο διαγωνισμό CPR του “Kidssavelives”, που διεξήχθη στην Αθήνα, φτάνοντας μέχρι τον ημιτελικό. Ακόμα, σε συνεργασία με την υπόλοιπη ομάδα, παρουσίασε στο Μέγαρο Μουσικής το τραγούδι. Όλα τα προηγούμενα είχαν ως αποτέλεσμα πρώτα από όλα να γίνει μια δωρεά στο νησί, με τον πρώτο δημόσιο απινιδωτή, ο οποίος βρίσκεται στον ανεμόμυλο του κεντρικού λιμένα της Παροικιάς και δεύτερον να ενεργοποιηθεί ο σύλλογος «Φίλοι της Πάρου», ο οποίος κατάφερε να συγκεντρώσει ένα αξιοσέβαστο ποσό για την αγορά εκπαιδευτικών προπλασμάτων, με σκοπό την συνεχή εκπαίδευση των κατοίκων του νησιού στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση.

Οι προσπάθειές της για την περαιτέρω βελτίωση των συνθηκών υγείας στο νησί μας, συνεχίστηκαν όταν εκλέχτηκε πρώτα μέλος και έπειτα πρόεδρος του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του ΓΕ.Λ Πάρου. Εκεί σε συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη , ξεκίνησε μια εκστρατεία για την ενημέρωση των μαθητών, σχετικά με το Αεροπλάνο-Ασθενοφόρο του Βελεντζείου Ιδρύματος. Πάρθηκαν συνεντεύξεις από τους εμπλεκόμενους, όπως και από ανθρώπους που χρειάστηκαν διακομιδή και είτε μεταφέρθηκαν με αυτό, ή με κάποιο άλλο μέσο. Στη συνέχεια η Ιωάννα δημιούργησε μια παρουσίαση, μέσα από την οποία κατάφερε να ενημερώσει συνολικά, όλους τους μαθητές του ΓΕ.Λ Πάρου.

Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει η ίδια:

«Κουράστηκα να βλέπω καθημερινά τον τόπο μου να γίνεται αντικείμενο κατάχρησης και χωράφι μερικών. Κουράστηκα να βιώνω καθημερινά το άγχος του αν συμβεί κάτι, αν κάποιος δικός μου αρρωστήσει, πώς θα σωθεί. Κουράστηκα να αντικρίζω την απάθεια γύρω μου και φοβήθηκα με τη διαφθορά που κυριαρχεί. Πολλοί μου είπαν «Έτσι είναι ο κόσμος!», άλλοι πως «Ό,τι και να κάνεις, δεν αλλάζει τίποτα. Τα συμφέροντα πάνω από όλα!», «Μην τρως τον χρόνο σου, δεν αξίζει!», «Σταμάτα να προσπαθείς, είναι μάταιο.» Τα γνωρίζω όλα αυτά πολύ καλά. Αλλά είμαι μόνο 20 χρονών και πιστεύω πολύ κι ελπίζω ότι ενώνοντας τις δυνάμεις μου με άλλους συμπολίτες μου που συμμερίζονται τους ίδιους ή παρόμοιους προβληματισμούς μπορεί να μη τα επιτύχουμε όλα αλλά θα καταφέρουμε αρκετά.

Το ζήτημα των διακομιδών στο νησί μας, το θεωρώ προτεραιότητα και για αυτό πρέπει όσο μπορεί ο καθένας , να βοηθήσει. Δεν είναι θέμα αισθητικής, ούτε καλοπέρασης… είναι θέμα ζωής και θανάτου, ή μόνο θανάτου. Επειδή λοιπόν από παλιά είχα θέσει την άποψη πως μια γενναιόδωρη χρηματοδότηση από τον Δήμο, θα μπορούσε να συνεισφέρει ουσιαστικά στην επαναλειτουργία του Αεροπλάνου-Ασθενοφόρου και επειδή αυτή την άποψη φαίνεται να υιοθετεί ξεκάθαρα ο κ. Μπιζάς, αποφάσισα να τον εμπιστευτώ και να συμπορευτώ μαζί του στις δημοτικές μας εκλογές».