Το Δημοτικό Συμβούλιο στην τακτική δημόσια συνεδρίαση της 17ης Ιανουαρίου 2024 που διεξήχθη στο Δημαρχείο Πάρου,  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την υπ. αριθμόν 12/24 απόφαση του, όρισε ομόφωνα τα μέλη της Επιτροπής Πολιτισμού του Δήμου Πάρου τα οποία είναι τα ακόλουθα:

Πρόεδρος της ορίστηκε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Εικαστικών Τεχνών κα Κάγκανη– Κορτιάνου Άννα

Τακτικά μέλη της Επιτροπής Πολιτισμού με αλφαβητική σειρά είναι οι :

κα JasminPipart

κ. Βαρβέλης Αναστάσιος

κα Θεοδωράκου Ανθούλα

κ. Καλανδράνης Δημήτρης

κ. Καρποδίνης Θεμιστοκλής

κ. Κοντός Ιωάννης

κ. Κυδωνιεύς Ευθύμιος

κ. Μαούνης Χριστόδουλος

κα ΠαναγάκηΜαριαλένα

κ. Παντελαίος Απόστολος

κ. Ρουμπάνος Μιχάλης

κ. Ρούσσου Υπαπαντή

κ. Στόκας Νικόλαος

κ. Ταντάνης Αργύρης

κ. Τριβυζάς Νικήτας

κα Φραντζή Κατερίνα

κ. Φωκιανός Μανώλης

Με αναπληρωματικά μέλη τους:

κα ΑλεξανδροπούλουΑρχοντούλα

κ. Αρκουλή Νίκο

κ. Γεωργούση Ιωάννη

κ. Καλαντζή Νικόλαο

κ. Λαχταρίδη Χρυσοστομάκη

κ. Μπαφίτη Π. Γεώργιο

κ. Μπιζά Θεόδωρο

κα Μπογιατζή Ελισσάβετ

κα Παρασκευά Αγλαϊα

κ. Σκιαδά Αρσένιο

κ. Τριαντάφυλλο Νικόλαο

κα Τριπολιτσιώτη Ελένη

κα Τριπολιτσιώτου Μαρία

κα Τσιράκη Ειρήνη

κα Χανιώτη Ιωάννα

Ο Δήμαρχος Πάρου κ. Κώστας Μπιζάς στα πλαίσια της συγκρότησης της Επιτροπής Πολιτισμού του Δήμου Πάρου δηλώνει ότι:

« Η Πάρος είναι ένα από τα δημοφιλέστερα ελληνικά νησιά σε παγκόσμιο επίπεδο γιατί πέρα από υπέροχες παραλίες τη ξεχωριστή γαστρονομία και την εμβληματική κυκλαδίτική αρχιτεκτονική έχει και αρχαιολογικούς και πολιτιστικούς θησαυρούς. Ο πολιτισμός υπήρξε διαχρονικά και παραμένει ένα από τα πιο ισχυρά χαρακτηριστικά της ταυτότητας της Πάρου και γι αυτό θα πρέπει να αναδειχθεί μαζί με το περιβάλλον ως κεντρικός πυλώνας του τουριστικού προϊόντος της.

Πρέπει να υποστηρίξουμε σθεναρά την παραγωγή πολιτισμού, τόσο στο πεδίο του λαϊκού πολιτισμού όσο και σε αυτό του σύγχρονου, να αναδείξουμε τις πολύ σημαντικές πτυχές της λαϊκής μας παράδοσης, όπως η μουσική, οι χοροί, τα πανηγύρια. Στόχος μας είναι η ανάδειξη του Πολιτιστικού γίγνεσθαι του νησιού μας σε πρωταγωνιστικό ρόλο, με σκοπό την πνευματική και αισθητική αναβάθμιση, αλλά και την ευαισθητοποίηση των κατοίκων του νησιού μας, πάνω στα θέματα της πολιτιστικής δημιουργίας και της πολιτιστικής παράδοσης του τόπου μας και στα μνημεία του.

Θα είμαστε αρωγοί σε κάθε σοβαρή προσπάθεια του σύγχρονου πολιτιστικού γίγνεσθαι, στα φεστιβάλ, στις θεατρικές ομάδες, στις χορωδίες, στους εκθεσιακούς χώρους, στην πολιτιστική εκπαίδευση.

Στα μέλη της ΕπιτροπήςΠολιτισμού του Δήμου Πάρουθα ήθελα να ευχηθώ καλή δύναμη και επιτυχία στο σημαντικό για τον τόπο μας έργο τους!».