Υποβαθμίζει την επίθεση και απειλεί με αντίποινα η Τεχεράνη

H κρατική τηλεόραση του Ιράν υποβαθμίζει την ισραηλινή επίθεση στην Τεχεράνη, αναφέροντας ότι οι εκρήξεις οφείλονταν στην «ενεργοποίηση του συστήματος αεράμυνας» της χώρας.

Η κρατική τηλεόραση του Ιράν μετέδωσε επίσης ότι τουλάχιστον «έξι εκρήξεις» ακούστηκαν τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο κοντά στην πρωτεύουσα Τεχεράνη, χωρίς να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

«Έξι ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν σε περιοχές της Τεχεράνης», ανέφερε ο παρουσιαστής της ιρανικής τηλεόρασης.

Με το πέρας των επιθέσεων, το Ιράν ανέφερε ότι τα ισραηλινά χτυπήματα προκάλεσαν «περιορισμένες ζημιές».

Παράλληλα, το Ιράν ανακοίνωσε ότι η αντιαεροπορική του άμυνα εντόπισε και αντιμετώπισε με επιτυχία την “επίθεση” του Ισραήλ, αν και πρόσθεσε ότι σε κάποιες περιοχές υπάρχουν “περιορισμένες ζημιές”.

Σε ανακοίνωσή της η ιρανική αντιαεροπορική άμυνα επεσήμανε ότι το Ισραήλ επιτέθηκε σε στρατιωτικά κέντρα στις επαρχίες της Τεχεράνης, του Κουζεστάν και του Ιλάμ.

Η Τεχεράνη απειλεί το Ισραήλ με αντίποινα

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim μεταδίδει πως «δεν έχει αναφερθεί πυρκαγιά ή έκρηξη» στο μεγαλύτερο διυλιστήριο της Τεχεράνης.

Το Ιράν είναι έτοιμο να απαντήσει σε κάθε είδους ισραηλινή επίθεση, μεταδίδει το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Ισραήλ θα βρεθεί αντιμέτωπο με ανάλογη αντίδραση για κάθε πράξη του», ανέφερε αξιωματούχος στο πρακτορείο.