Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Μονογυιού υποδέχτηκε στη Νάξο το κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, που αποτελούνταν από βουλευτές και κυβερνητικούς αξιωματούχους υπό τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη. Ειδικότερα, εκτός των βουλευτών Κυκλάδων, το παρόν έδωσαν οι Βουλευτές Χρήστος Δερμεντζόπουλος, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Θέμης Χειμάρας, ο Γενικός Γραμματέας Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Πάνος Αλεξανδρής και ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης.


Το κλιμάκιο ξεκίνησε την περιοδεία του με επίσκεψη στο Λιμεναρχείο Νάξου ενώ στη συνέχεια ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής πραγματοποίησε επιθεώρηση σε ασθενοφόρα και λιμενικά πλοία. Στη συνέχεια, βουλευτές και κυβερνητικοί αξιωματούχοι πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Μητροπολίτη Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικο. Ακολούθησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρη Λιανό και τον Έπαρχο Νάξου Ιωάννη Μαργαρίτη. Στη συνέχεια, η Κατερίνα Μονογυιού παρευρέθηκε σε συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους τοπικών παραγωγικών φορέων, ξενοδόχους, εμπόρους και εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα. Τέλος, η περιοδεία ολοκληρώθηκε με συνάντηση εργασίας με στελέχη και μέλη της ΔΗΜΤΟ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.


Κατά την επίσκεψη της στο Δημαρχείο Νάξου, η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Μονογυιού, μεταξύ άλλων, δήλωσε:

«Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμένα να υποδέχομαι σήμερα τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη καθώς και φίλους συναδέλφους βουλευτές και κυβερνητικούς αξιωματούχους στη Νάξο μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Γενικό Γραμματέα Μανώλη Κουτουλάκη που αφουγκράζονται τις ανάγκες των νησιωτών και μέσω επιχορηγήσεων έχουν δώσει λύσεις. Τα νησιά μας αποτελούν τη βιτρίνα της χώρας μας στο εξωτερικό και είναι κρίμα να δυσφημούμαστε επειδή δεν υπάρχει νερό. Ως εκ τούτου, θέλω να σας ευχαριστήσω και πάλι για τα σημαντικά κονδύλια για τις αφαλατώσεις. Θέλω να ευχαριστήσω τον αγαπητό συνάδελφο Γιάννη Κεφαλογιάννη, που ως Υφυπουργός Μεταφορών, μέσα από τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του έδωσε πνοή στον κλάδο των ενοικιαζόμενων μοτοσικλετών αλλά και συνέβαλε ιδιαίτερα σημαντικά στην ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος μας με την νομοθέτηση των διεθνών διπλωμάτων οδήγησης. Με αφορμή τα αιτήματα των επαγγελματιών και των επιμελητηρίων, θα ήθελα να τονίσω ότι είμαι εδώ για να συζητήσουμε κάθε λύση που μπορεί να αναβαθμίσει το προϊόν μας. Τέλος, είμαι στο πλευρό του Δημάρχου, του Επάρχου και της Αντιπεριφερειάρχη ώστε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των νησιωτών της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων.»