Τελικά σε αυτήν εδώ την χώρα δεν πρόκειται να επικρατήσει η λογική , παρ΄ ότι είναι ο τόπος γέννησης της …

Ερώτημα …

Όταν κάποιος δεν κάνει καλά την δουλειά του και παραμένει «αδιόρθωτος» , εσύ θα τον κρατήσεις , θα του αναθέσεις επιπλέον καθήκοντα και μάλιστα θα στηριχτείς αποκλειστικά πάνω του ;

Δεν έκανε καλά την δουλειά του και παραμένει αδιόρθωτος βέβαια (και γι αυτό μπαίνουν τα εισαγωγικά) , όχι με ευθύνη δικιά του , αλλά επειδή «εσύ ως αφεντικό» φρόντισες να μην του δώσεις τα «απαραίτητα εργαλεία» για να πετύχει στο έργο του.

Κι έρχεσαι τώρα και τον κάνεις μοναδικό και αποκλειστικό ελεγκτή της νομιμότητας... πάλι χωρίς εργαλεία.

Κάτι σάπιο υπάρχει … στο βασίλειο της Δανιμαρκίας.

Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης (συγκεκριμένα του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών), που επίσημα αναρτήθηκε σε δημόσια διαβούλευση μες στη νύχτα (μισή ώρα πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη), αρπάζει από τους Δήμους την αρμοδιότητά τους για την παραχώρηση παραλιών.

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. πλέον “θα λύνει και θα δένει” σε ΟΛΕΣ τις παραλίες πανελλαδικά, αφού ΟΛΕΣ οι σχετικές διαδικασίες περνούν στις Κτηματικές Υπηρεσίες, δηλαδή στο Υπουργείο.

Στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο , στο άρθρο 17 με τίτλο «Έλεγχοι» αναφέρει στην πρώτη παράγραφο.

Η τήρηση του παρόντος στο σύνολο των αιγιαλών και παραλιών, καθώς και των όρων των συμβάσεων παραχώρησης, όπου έχει παραχωρηθεί η απλή χρήση, ελέγχεται από τον παραχωρούντα φορέα και από την Κτηματική Υπηρεσία.

Ελεγκτική και διαπιστωτική αρμοδιότητα έχουν οι οικείοι δήμοι, καθώς και τα μικτά κλιμάκια του άρθρου 271 του ν. 5037/2023 (Α΄ 78), σε σχέση με αυθαίρετες κατασκευές ή χρήσεις.

Επιπροσθέτως, έχουν αρμοδιότητα οι ελεγκτικές υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), της Οικονομικής Αστυνομίας και του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για τον έλεγχο συναφών φορολογικών παραβάσεων και οι Εισαγγελικές Αρχές για τον έλεγχο συναφών ποινικών παραβάσεων.

Η Ελληνική Αστυνομία ασκεί τις αρμοδιότητές της και επικουρεί, όπου είναι απαραίτητο, τους φορείς των προηγούμενων εδαφίων.

Πιάσε το αυγό και κούρευτο…

Όλα πέφτουν πάνω στην Κτηματική Υπηρεσία με δύο μηχανικούς για όλες τις Κυκλάδες με «αμέτρητες» παραλίες …

Μετά από τόσες κινητοποιήσεις και τόσους αγώνες με κύριο αίτημα τον έλεγχο από τους Δήμους (για να ξέρεις με ποιόν έχεις να κάνεις , να τον βλέπεις δηλαδή κάθε μέρα μπροστά σου) , πήγαν σε μια απρόσωπη και απρόσιτη υπηρεσία που δεν θα σηκώνει καν το τηλέφωνο (και δικαίως με τόσο λίγα άτομα).

Τι τελικά συμβαίνει…

Δεν εμπιστεύονται τους Δημάρχους … ας βάλουν κρατικούς-δοτούς Δημάρχους!

Δεν «αγαπάνε» την τοπική αυτοδιοίκηση …ας την καταργήσουν!

Δεν «σέβονται» τους πολίτες … να το πουν (αν και το λένε) κατάμουτρα!

Φαίνεται πως πίσω από όλα κρύβεται η πολυπόθητη … «ανάπτυξη».

Ή κάτι άλλο … πιο κρυφό και πιο μεγάλο ;