Ορισμένα πράγματα έγιναν ολοφάνερα από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Πρώτον , οι παρατάξεις είναι τρείς αλλά οι πολιτικές δύο.

Ακούγοντας το νέο δήμαρχο να μιλά για την αναγκαιότητα και την σημασία του αναπτυξιακού οργανισμού , ήταν σαν να ακούει επακριβώς τον απελθόντα δήμαρχο.

Και αυτό ήταν το κυρίαρχο , ανάμεσα στα θέματα , με εντονότατο μάλιστα πολιτικό πρόσημο.

Ψήφισαν δηλαδή (Μπιζάς και Κωβαίος χέρι-χέρι) την συνέχιση του ανορθολογισμού και της διασπάθισης με έμμεσο τρόπο του δημόσιου χρήματος.

Δεύτερον , η «πολυδιαφημισμένη» ενότητα πήγε περίπατο…

Στην περίπτωση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΠ όπου με «καλή διάθεση» θα μπορούσε ο νέος δήμαρχος να έχει ακόμη και το 70% των συμβούλων , εκείνος επέλεξε να έχει το 80%.

Και τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα στην στελέχωση των επιτροπών όπου τα ποσοστά «άγγιξαν» το 100% .

Όλα αυτά όμως και αυτό είναι «ανησυχητικό» , χωρίς καμία εκ των προτέρων συνεννόηση και συνεργασία με τις παρατάξεις τις μειοψηφίας , με ευθύνη φυσικά της δημοτικής αρχής και του δημάρχου προσωπικά.

Η αλήθεια είναι ότι αντελήφθησαν την «υπερβολήν» και αναδιπλώθηκαν ώστε να προταθούν σε επόμενες συνεδριάσεις και άτομα από την αντιπολίτευση.

Τρίτον και «απρεπές» η αντικατάσταση των εκπροσώπων του Δήμου για την υποδοχή και διέλευση της Ολυμπιακής φλόγας από το νησί μας.

Υπάρχει συνέχεια σε κάποια ζητήματα , έχουν γίνει επαφές και συνομιλίες για ένα θετικό γεγονός και δεν πρέπει να «απαξιώνονται» τα πρόσωπα που το διεκδίκησαν και το πέτυχαν.

Μπορούσε ίσως απλούστατα να γίνει μία διεύρυνση της επιτροπής.

Τέταρτον και «παραπολιτικόν» η εμφανής προσπάθεια δημοτικής αρχής και μείζονος αντιπολίτευσης , «δεν κρύβονται εύκολα αυτά» , επικοινωνιακών τακτικών εντυπωσιασμού και μάλλον έναρξης δημιουργίας «υποθηκών» για το 2028…

Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα και από τον υπερμεγέθη χαρακτήρα των γνωμοδοτικών επιτροπών … ψηφοθηρικού χαρακτήρα.

Άλλωστε όπως έχει πολλάκις ειπωθεί : Ο προεκλογικός αγώνας ξεκινάει την επομένη των εκλογών.

Είναι λεπτό το συγκεκριμένο σημείο γιατί σε αποσπά και σε απομακρύνει από τα πραγματικά προβλήματα…

Αυτό έπαθαν κι οι προηγούμενοι…

Υπήρξαν βέβαια και τα θετικά , όπως μία καλύτερη και πιο οργανωμένη συνεδρίαση (παρά τις λίγες δικαιολογημένες παραλείψεις για αρχική ) και φυσικά η υλοποίηση της προεκλογικής δέσμευσης για παραμονή του Δημοτικού Ωδείου στην υφιστάμενη θέση.

Χρειάζεται επίσης μεγάλη προσοχή για την τήρηση όλων των προϋποθέσεων μεταφοράς της πολεοδομίας στη νέα τοποθεσία , ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργικότητα του συνόλου της υπηρεσίας καθώς και η αποφυγή ταλαιπωρίας για τους πολίτες.

Καλό επίσης που υπήρξε μία μικρή ανοχή στον χρόνο των τοποθετήσεων και έγινε έτσι ένας ουσιαστικότερος διάλογος.

Αυτά γι αρχή και … βλέπουμε.