Θανάσης Μαρινόπουλος: Δημιουργική αντιπολίτευση

Στη δημοτική περίοδο που ήδη διανύουμε και βαίνει προς το τέλος της , η Λαϊκή Συσπείρωση εκτός από σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση , λειτούργησε πολλές φορές και σαν δημοτική αρχή.

Αυτό έγινε για να καλύψει τις αδυναμίες παραγωγής πολιτικής από την σημερινή πλειοψηφία.

Ένα λοιπόν από τα πολλά παραδείγματα που «εξανάγκασε» ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο να ψηφίσει ήταν και αυτό που αφορούσε την ΥΓΕΙΑ στο νησί.

Τον Δεκέμβριο που μας πέρασε έγινε , η πολλοστή την τελευταία δεκαετία , παρέμβαση με θέμα την λήψη απόφασης για τα προβλήματα της Δημόσιας Υγείας στο νησί μας και την κτιριακή υποδομή του Κέντρου Υγείας Πάρου ή μονάδας Δημόσιας Υγείας , όπως και αν λέγεται , που να ανταποκρίνεται στα πληθυσμιακά , επιδημιολογικά και γεωγραφικά δεδομένα των νησιών μας σήμερα και μελλοντικά.

Η ανάγκη εισαγωγής αυτού του θέματος υπήρξε , διότι από το 1986 , έτος λειτουργίας του ΚΥ, έχουμε διπλασιασμό των επισκεπτών του νησιού και ο οργανισμός εσωτερικών υπηρεσιών παραμένει σχεδόν ο ίδιος και πάντα χωρίς να είναι καλυμμένες οι προβλεπόμενες από αυτόν θέσεις.

Χρειάζεται λοιπόν νέος κανονισμός που να ανταποκρίνεται στο σήμερα.

Επίσης είναι σκόπιμο να επισημάνουμε ότι το ΕΣΥ στην Πάρο όλα αυτά τα χρόνια στηρίχτηκε με κάθε τρόπο από το Βελέντζειο Ίδρυμα κυρίως αλλά και από χορηγίες ιδιωτών, όπως και από τον σύλλογο φίλων του ΚΥ.

Φέραμε λοιπόν το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, έχοντας κάνει συζητήσεις με πολλούς από το υγειονομικό προσωπικό που βρίσκεται στη Πάρο, συνάντηση με την πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του ΚΥ Μ. Κουτσονικολή και τον επιστημονικό του διευθυντή Γ. Τζανίδη και αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών είναι και οι καταγεγραμμένες ανάγκες του ΚΥ.

Διεκδικούμε λοιπόν :

Κάλυψη των υπαρχουσών αναγκών , άμεσα με μόνιμο προσωπικό.

Έγκριση νέου ΟΕΥ που να ανταποκρίνεται στα σημερινά πληθυσμιακά, επιδημιολογικά και γεωγραφικά δεδομένα του νησιού μας, με συμπληρωματικές ειδικότητες , στελεχωμένο με το απαραίτητο ιατρικό , νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό και τα απαραίτητα εργαστήρια.

Μονάδα αιμοκάθαρσης ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των νεφροπαθών Πάρου - Αντιπάρου.

Σύγχρονο σύστημα διακομιδών.

Παράλληλα είναι διαπιστωμένο από όλους , εμπλεκόμενους και μη, ότι το ΚΥ Πάρου , μια κτιριακή υποδομή που δημιουργήθηκε πριν από σαράντα περίπου χρόνια και παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις , μετά βίας ανταποκρίνεται στις κτιριακές ανάγκες του σήμερα.

Σίγουρα δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί αν ήταν πλήρως στελεχωμένο με το απαραίτητο προσωπικό.

Χρειάζονται χώροι λοιπόν που στο υπάρχον κτίριο δεν υπάρχουν.

Προκύπτει λοιπόν και η ανάγκη αιτήματος και διεκδίκησης ώστε να δρομολογηθεί μια νέα κτιριακή υποδομή σύμφωνα με τις σημερινές ανάγκες, που ο αρμόδιος φορέας, δηλαδή το Υπουργείο Υγείας, να διερευνήσει τον κατάλληλο χώρο κατασκευής του και όχι να προταθεί η κατασκευή του σε οποιονδήποτε διαθέσιμο χώρο που δεν θα πληροί απαραίτητες προϋποθέσεις επισκεψιμότητας, εξυπηρέτησης κλπ.

Και τελείωσε την εισήγηση του , ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστας Ροκονίδας , αναφέροντας το σημαντικότερο όλων:

Όλα τα παραπάνω , όπως καταλαβαίνετε , δεν μπορούν να λυθούν μέσω της διαδικασίας της επιστολικής διαμαρτυρίας , αλλά από την ειλικρινή και αποφασιστική διάθεση του παριανού λαού και των φορέων του να διεκδικήσουν αυτά που τους ανήκουν.

Αυτά τα ολίγα για να μπαίνουμε στο πραγματικό νόημα της τοπικής πολιτικής και όχι να είμαστε μονίμως «οσφυοκάμπτες» της εκάστοτε κεντρικής εξουσίας.

Για να δούμε … θα αλλάξει κάτι στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα ;

Το επαναλαμβάνουμε ξανά :

Η Πάρος χρειάζεται αλλαγή πολιτικής και όχι αλλαγή διαχείρισης…