Το Σάββατο 26/6 πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συγκίνησης η τελετή των αποκαλυπτηρίων της προτομής του μακαριστού Μητροπολίτη Παροναξίας κυρού Αμβροσίου Β' ( 1922 - 2008 ).

Η τελετή έλαβε χώρα στο προαύλιο του γηροκομείου "ΠΑΝΑΓΊΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΥΛΙΑΝΗ", του οποίου ο μακαριστός μητροπολίτης μας ήταν εμπνευστής και κτήτορας.

Ο  Μητροπολίτης Αμβρόσιος Β' υπήρξε μια σπουδαία προσωπικότητα της ορθόδοξης εκκλησίας μας την οποία υπηρέτησε με ασκητικό τρόπο και θεολογικό λόγο σε δύο μητροπόλεις ( στο Κιλκίς 1974 - 1991 και στην Παροναξία 1991 - 2008 ), αφήνοντας ως σημαντική παρακαταθήκη την ανάδειξη της Παναγίας Εκατονταπυλιανής σε Ιερό Προσκύνημα, τον εορτασμό των 17 αιώνων της Παναγίας Εκατονταπυλιανής, την επισκευή δύο σημαντικών μονών, του Αγίου Γεωργίου της Λαγκάδας και του Αγίου Χαραλάμπους στο Καμπί Αγκαιριάς, την πραγματοποίηση δύο πανορθόδοξων συνεδρίων στην Εκατονταπυλιανή,  την λειτουργία συσσιτίου για τους άπορους συμπολίτες μας και τέλος την κατασκευή του Οίκου Ευγηρίας και Ποιμαντικής Μερίμνης "Παναγία Εκατονταπυλιανή".

Ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικος

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χοροστατούντος  του Μητροπολίτη Παροναξίας κκ. Καλλίνικος, ενώ παρόντες ήταν ο δήμαρχος Μάρκος Κωβαίος, ο έπαρχος Κώστας Μπιζάς, ο βουλευτής και πρώην υπουργός Γιάννης Βρούτσης, η βουλευτής Κατερίνα Μονογιού, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, ηγούμενοι μονών, ιερείς και φυσικά πλήθος κόσμου.