Συνάντηση εργασίας με την Υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών κα Χριστίνα Αλεξοπούλου πραγματοποίησε ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας. Στη συζήτησή τους τέθηκαν θέματα που αφορούν τους Κυκλαδίτες και έχει υπό την αρμοδιότητα του το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με έμφαση στα ζητήματα των αεροδρομίων των Κυκλάδων ενόψει και της τουριστικής περιόδου, κατά την οποία αναμένεται να αυξηθούν οι ανάγκες και να επιταθούν ενδεχόμενα προβλήματα.

Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκαν επιπλέον θέματα σχετιζόμενα με την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, αλλά και ζητήματα υποστελέχωσης, αναφορικά με τα περιφερειακά αεροδρόμια των Κυκλάδων. Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσαν επίσης οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το Υπουργείο για την ανάπτυξη και προώθηση του αεροπορικού τουρισμού, κινήσεις οι οποίες παίζουν καθοριστικό ρόλο δεδομένης και της διεθνούς δημοφιλίας των Κυκλάδων.

Με την ολοκλήρωση της συζήτησης ο κ. Φόρτωμας προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Είχαμε μία εξαιρετικά γόνιμη συνάντηση εργασίας με την αρμόδια Υφυπουργό για τα ζητήματα που ενδιαφέρουν τους Κυκλαδίτες, ιδίως δε για τα ζητήματα στελέχωσης και λειτουργίας των αεροδρομίων των Κυκλάδων. Στόχος όλων μας και της Κυβέρνησης πρωτίστως είναι η εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία των αεροδρομίων, τόσο για την εξυπηρέτηση των νησιωτών, όσο και για την αποτελεσματική ανταπόκριση της χώρας στις αυξημένες απαιτήσεις της τουριστικής περιόδου ειδικά στα αεροδρόμια του Νομού μας. Βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία για την εξέλιξη των υφιστάμενων έργων».