Σε συνέχεια πραγματοποίησης συναντήσεων της  Π.Ο.Λ. με φορείς για την ενημέρωση και την κατάθεση προτάσεων  προκειμένου να δοθούν λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη και οι Υπηρεσίες του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο Θήρας κ. Ζώρζο Νικόλαο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας κ. Νομικό Γιώργο.

Εκ μέρους της Ομοσπονδίας παρευρέθηκε ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας Αθουσάκης Εμμανουήλ και ο Πρόεδρος της Ένωσης Λιμενικών Νοτιοανατολικού Αιγαίου Σιγάλας Νικόλαος.

Σκοπός της προγραμματισμένης συνάντησης ήταν να ενημερωθούμε για την πορεία των θεμάτων που είχαν τεθεί από την Ένωση Λιμενικών Νοτιοανατολικού Αιγαίου (εδώ) τα οποία έτυχαν αποδοχής του Δημάρχου από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του.

Πιο συγκριμένα ενημερωθήκαμε :

Ø  Για την αντιμετώπιση του υψηλού κόστους διαβίωσης όπου αντί της χορήγησης  υποτυπώδους μηνιαίου επιδόματος   προκρίνεται ως λύση η υιοθέτηση στεγαστικού προγράμματος για τη διευκόλυνση της στέγασης προσωπικού Δημοσίου Τομέα (εκπαιδευτικοί, επαγγελματίες υγείας, σώματα ασφαλείας) σε Δήμους Υψηλής Έντασης όπου ανήκει και ο Δήμος Θήρας.

Ø  Εκφράστηκε η πρόθεση από τον Δήμαρχο για την πραγματοποίηση δωρεάς αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών (Κ-9) για την κάλυψη αναγκών του Λιμεναρχείου Θήρας .

Ø  Η εξέταση υλοποίησης του αιτήματος για την εγκατάσταση οικίσκου στην κεντρική πύλη λιμένα Αθηνιού προκειμένου να μπορούν οι συνάδελφοι να ανταπεξέλθουν στην επιβεβλημένη μεν, πολύωρη και σε αντίξοες συνθήκες δε,  παραμονή τους για την ρύθμιση της κυκλοφορίας στην είσοδο του Λιμένα.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε το κτηριακό θέμα του Λιμεναρχείου Θήρας  όπου πλέον το υφιστάμενο κτήριο εκτός της παλαιότητας και της φθορά του , πλέον δεν καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες που απαιτούνται τόσο σε χώρους για γραφεία και την ασφαλή στάθμευση των υπηρεσιακών οχημάτων όσο και την πρόσβαση των συναλλασσόμενων ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο (Απρίλιο με Νοέμβριο) .

Επιπρόσθετα ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου μας ενημέρωσε για επικείμενη αναβάθμιση των  λιμενικών εγκαταστάσεων Αθηνιού και Φηρών.

Είναι αξιέπαινη η άμεση ανταπόκριση της Δημοτικής Αρχής καθώς η εποικοδομητική συνεργασία αποφέρει πάντα την αναβάθμιση και βελτίωση των παρερχόμενων υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής προς τους πολίτες.

Ως Ομοσπονδία  σε συνεργασία με την τοπική Ένωση θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι με στόχο την επίλυσή τους και για το λόγο αυτό πραγματοποιούνται συναντήσεις με τοπικούς φορείς σε κάθε νησιωτική υπηρεσία αφουγκραζόμενοι τις αγωνίες των υπηρετούντων σε αυτές και επενδύοντας στη διαρκή επαφή με τα στελέχη αλλά και στην ενεργό συμμετοχή τους στο συνδικαλιστικό μας κίνημα μέσω της δράσης των πρωτοβάθμιων σωματείων της Π.Ο.Λ.