Σήμερα το πρωί μαθητές των γυμνασίων και λυκείων Παροικιάς, Νάουσας και Αρχιλόχου, καθώς και οι μαθητές του ΕΠΑΛ, συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο διαμαρτυρόμενοι για την επικείμενη σύμπηξη τμημάτων που σχεδιάζει το Υπουργείο Παιδείας.

Μάλιστα παρέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον Δήμαρχο Μάρκο Κωβαίο, ο οποίος έλαβε το λόγο και δήλωσε αλληλέγγυος στα δίκαια αιτήματα των μαθητών.

Δείτε την ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

"Με μεγάλη χαρά δέχθηκα χθες στο Δημαρχείο τους μαθητές των λυκείων Παροικιάς και Νάουσας, των γυμνασίων Παροικιάς , Νάουσας και Αρχίλοχου και του ΕΠΑΛ. Στο πλαίσιο της επίσκεψης τους, μου επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματα τους, τα οποία έχουν να κάνουν με θέματα σχετικά με τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, όπως η πρόσφατη αιφνίδια σύμπτυξη τμημάτων και η κάλυψη εκπαιδευτικών κενών, καθώς και άλλα που άπτονται της λειτουργικότητας των σχολικών μονάδων. Άκουσα με μεγάλη προσοχή τα παιδιά, ενώ ταυτόχρονα εντυπωσιάστηκα με την ωριμότητα και τον τρόπο που ανέπτυξαν  τα επιχειρήματα τους. Τους διαβεβαίωσα ότι η Δημοτική μας Αρχή θα δώσει άμεσα λύσεις όπου μπορεί και προβλέπεται. Παράλληλα δεσμεύτηκα ότι θα προωθήσουμε το γρηγορότερο δυνατό τα αιτήματα τους προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και την Υπουργό κ. Κεραμέως .Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στις δίκαιες αξιώσεις των μαθητών για ομαλές και αξιοπρεπείς συνθήκες μάθησης. Σε ό,τι με αφορά, η πόρτα μου ήταν, είναι και θα είναι πάντα ανοιχτή για τη νέα γενιά".