Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του αξιόπιστου οικονομικού site www.newmoney.gr ,  η Prodea και ο Παπαλέκας αγοράζουν έναντι 57 εκατ. ευρώ το Port of Paros. Μεγάλη δουλειά και μεγάλη επένδυση για το νησί και φυσικά για τους ίδιους. Όπως αναφέρει το εν λόγω  site, έχει υπογραφεί και σχετικό πρωτόκολλο.

Υπενθυμίζεται, ότι ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο το Paros24 είχε μεταφέρει πρώτο τη σχετική πληροφορία. Τότε οι διαπραγματεύσεις είχαν παγώσει προσωρινά καθώς υπήρχαν προβλήματα πολεοδομικού χαρακτήρα τα οποία φαίνεται ότι ξεπεράστηκαν.

Συγκεκριμένα υπήρχαν θέματα νομιμοποίησης κτηρίων που ξεπερνούσαν τα επιτρεπόμενα τετραγωνικά κάλυψης, όπως και το ζήτημα της δημιουργίας ενδεχόμενης μαρίνας έμπροσθεν του ξενοδοχείου. Τέλος φαίνεται να υπήρχαν κάποια βάρη επί του ακινήτου τα οποία όμως δεν πρόκειται να σταθούν εμπόδια στο deal.    

Προς το παρόν πάντως υπάρχει σύγκλιση απόψεων με αποτέλεσμα να υπογραφεί προσύμφωνο πώλησης του εμβληματικού ξενοδοχείου. Πηγές που βρίσκονται κοντά στην αγοράστρια εταιρεία ανέφεραν στο Paros24, τη βεβαιότητά τους για την ολοκλήρωση του deal.