"Τρείς μέρες αφιερωμένες  στην πολιτιστική και φυσική κληρονομία της Πάρου-Μια γιορτή για τον τόπο και τους ανθρώπους του"

Το Φεστιβάλ Πάρου για πέμπτη συνεχή χρονιά, μας ξεναγεί στο νησί προβάλλοντας τις διαφορετικές οπτικές του και μας προσκαλεί να το ανακαλύψουμε  μέσα από μια σειρά  καινοτόμων δράσεων πολιτισμού.

Το Φεστιβάλ  διεξάγεται αυτό το  τριήμερο στο νησί μας, και στο επίκεντρο του  είναι ο ορυκτός πλούτος της παριανής γης.

Με πρωταγωνιστή το περίφημο λευκό της  μάρμαρο, το λυχνίτη, η Πάρος έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο κυρίως μέσα από τη χρήση του στην γλυπτική και την αρχιτεκτονική.

Στόχος του φεστιβάλ είναι να ανασύρει και να αναδείξει στοιχεία του φυσικού πλούτου, της αρχιτεκτονικής, της ιστορίας των εθίμων και των παραδόσεων του τόπου προβάλλοντας  το παριανό μάρμαρο, την ιστορία των λατομείων, τις ξερολιθιές, τις παραδοσιακές τεχνικές πέτρινης δόμησης, τους διατηρητέους οικισμούς και τα δομικά τους στοιχεία.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου θα πραγματοποιηθούν εκθέσεις σύγχρονης τέχνης, μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων,  εκδηλώσεων για παιδιά,  βιωματικών εργαστηρίων,  ξεναγήσεων, περιπάτων  και επισκέψεων σε ιστορικά κτίρια του παραδοσιακού οικισμού. Το πρόγραμμα συμπληρώνουν, προβολές συναυλίες και μουσικές εκδηλώσεις.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή:

Σάββατο:

Κυριακή: