Η εικόνα που παρουσίασε ο Τζο Μπάιντεν στο ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ την Πέμπτη προκάλεσε προβληματισμό και ανησυχία στους Δημοκρατικούς, ενώ μέχρι και οι New York Times κάλεσαν τον 80χρονο Αμερικανό πρόεδρο να αποσυρθεί από την κούρσα για τον Λευκό Οίκο.

Την ώρα που ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρισκόταν στη Νέα Υόρκη για μια τελετή τιμής μιας από τις πρώτες κινητοποιήσεις της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Ιούνιο του 1969, και για μια συνάντηση με δωρητές, η συντακτική επιτροπή της αμερικανικής εφημερίδας έγραψε πως «η μεγαλύτερη υπηρεσία στο έθνος που μπορεί να προσφέρει τώρα ο κ. Μπάιντεν είναι να ανακοινώσει ότι δεν θα συνεχίσει να διεκδικεί την επανεκλογή του».

Στο ίδιο μήκος κύματος και το παεριοδικό TIME που μιλάει για "Πανικό" στο εντυπωσιακό εξώφυλλό του.

Δείτε το εξώφυλλο:

Ο εκπρόσωπος της εκστρατείας του Μπάιντεν σχολίασε την έκκληση της Συντακτικής Επιτροπής των New York Times προς τον πρόεδρο να εγκαταλείψει την κούρσα του 2024 μετά την απόδοσή του στη συζήτηση, τονίζοντας πως «την τελευταία φορά που ο Τζο Μπάιντεν έχασε την έγκριση της συντακτικής επιτροπής των New York Times, του βγήκε πολύ καλό». Οι NYT είχαν υποστηρίξει δύο προεδρικούς υποψηφίους των Δημοκρατικών το 2020: τη γερουσιαστή Έιμι Κλόμπουσαρ και την Ελίζαμπεθ Ουόρεν.

Ο εκπρόσωπος της εκστρατείας του Μπάιντεν κατέστησε μάλιστα σαφές πως «δεν υπάρχει καμιά συζήτηση σχετικά με παραίτηση του προέδρου από την υποψηφιότητά του για την επανεκλογή του και ο ίδιος προτίθεται να συμμετάσχει σε ντιμπέιτ τον Σεπτέμβριο απέναντι στον Ρεπουμπλικάνο Ντόναλντ Τραμπ».

Νωρίτερα είχε φροντίσει και ο Αμερικανός πρόεδρος να ξεκαθαρίσει πως όχι μόνο ότι θα παραμείνει υποψήφιος, αλλά και ότι θέλει να πάει και σε δεύτερο ντιμπέιτ, εκφράζοντας την βεβαιότητά του πως θα κερδίσει τις εκλογές, παρότι δεν είναι νέος και δεν περπατάει καλά.

Εν μέσω του σάλου, ο Αμερικανός πρόεδρος, στην προσπάθειά του να περιορίσει τη ζημιά, διαβεβαίωσε χθες πως μπορεί να «κάνει τη δουλειά» κι εξασφάλισε την υποστήριξη δυο Δημοκρατικών προκατόχων του, των Μπαράκ Ομπάμα και Μπιλ Κλίντον.

Η ανάρτηση Ομπάμα:

Η ανάρτηση Κλίντον: