Μια νέα εποχή ξεκίνησε για την ΑΕΚ, μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης του μεγαλομετόχου και ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος παρέδωσε τα ηνία της ομάδας στον εφοπλιστή και ιδιοκτήτη της SEAJETS, Μάριο Ηλιόπουλο.

Στην παρουσίαση του νέου ιδιοκτήτη της «Ένωσης», στην αίθουσα Τύπου της OPAP Arena, ο Μάριος Ηλιόπουλος, μίλησε πολύ λίγο, επισημαίνοντας ότι "ότι θα δώσει την ψυχή και το είναι του στην ομάδα της Ένωσης".

Ο Μάριο Ηλιόπουλος, είναι κορυφάιος ακτοπλόος, εφοπλιστής, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Seajet», η οποία δραστηριοποιείται κυρίως στον τομέα των ταχυπλόων σκαφών που εξυπηρετούν τα ελληνικά νησιά.

Η Seajets εξυπηρετεί συνολικά 50 λιμάνια, διαθέτοντας περισσότερες από 400 συνδέσεις από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο, Κρήτη, Θεσσαλονίκη και Βόλο για τις Κυκλάδες και το Αιγαίο.

Από το 1989 στον τομέα της ναυτιλίας

Δραστηριοποιείται στον τομέα της ναυτιλίας από το 1989 ενώ ξεκίνησε επίσημα ως επιβατική γραμμή το 2002, διαθέτοντας σήμερα έναν σύγχρονο στόλο ταχύπλοων πλοίων. Ο στόλος της αποτελείται από 29 πλοία εκ των οποίων τέσσερα συμβατικά και 25 ταχύπλοα.

Πριν λίγα χρόνια ο Μάριος Ηλιόπουλος αποφάσισε να επεκταθεί και στην κρουαζιέρα, αποκτώντας έξι κρουαζιερόπλοια την περίοδο της πανδημίας. Αυτή τη στιγμή, φέρεται να ελέγχει τέσσερα εξ αυτών καθώς δυο τα πούλησε με κέρδος, ένα σε μια γαλλική εταιρεία και το άλλο στη Celestyal.

Η κυριαρχία της SEAJETS

Η Seajets είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο είδος της στην Ελλάδα με στόλο που συνδέει πολλά νησιά του Αιγαίου, ενώ διαθέτει τα περισσότερα ταχύπλοα, όχι μόνο στην Ελλάδα ή τη Μεσόγειο αλλά και στον κόσμο.

Ο Μάριος Ηλιόπουλος έχει συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη και επέκταση της ακτοπλοικής εταιρείας, καθιστώντας την μια από τις κορυφαίες της Ανατολικής Μεσογείου.

Επιπλέον, έχει γίνει γνωστός και για την συμμετοχή του σε άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες και φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες, επεκτείνοντας την επιρροή του πέρα από τον ναυτιλιακό τομέα, αφού δραστηριοποιείται επίσης και στα ποντοπόρα πλοία με διαφορετικές ναυτιλιακές εταιρείες.

Λάτρης του casual ντυσίματος

Ο Μάριος Ηλιόπουλος είναι λάτρης του casual ντυσίματος. Συνήθως δεν κυκλοφορεί με κοστούμι, παρά με το πουκάμισο ή το t-shirt έξω από το παντελόνι, συχνά φορώντας ένα καπέλο, με μακριά μαλλιά και μούσι, χωρίς να παραπέμπει σε κλασικό εφοπλιστή.

Η αγάπη του για τον αθλητισμό και η βοήθεια σε ομάδες των Κυκλάδων και όχι μόνο

Από χθές ο Μάριος Ηλιόπουλος είναι ο νέος ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ, αλλά αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με τον αθλητισμό.

Μάλιστα, έχει ασχοληθεί και με το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Ήταν χορηγός στις ομάδες των Κυκλάδων, Πανναξιακός, Φοίνικας Σύρου καθώς και της ομάδας Κύμης στο μπάσκετ, που έφτασε να αγωνίζεται στη Basket League.

Με τη στήριξή του διοργανώνονται στις Κυκλάδες και διάφορες αθλητικές εκδηλώσεις αφού είναι ο χορηγός τους , όπως το Mykonos Run, το Folegandros Sunset trail, το Serifos Sunset Race και το Cyclades Regatta.

Ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΚ έχει και σημαντική κοινωνική δράση, μέσω φιλανθρωπικών πρωτοβουλιών σε πυρόπληκτες περιοχές, όπως το Μάτι, αλλά και τις διαδικασίες μεταφοράς ασθενών των Κυκλάδων σε νοσοκομεία της Αττικής με ασθενοφόρο, με δικά του έξοδα.

Επίσης, ολοκληρώθηκε η δωρεά της SEAJETS με την παροχή 12 πλήρως εξοπλισμένων κλινών Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) καθώς και επιπλέον εξιδεικευμένου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού προς το Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς».

Με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία θέλησε να συμβάλει στη θωράκιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και της ελληνικής κοινωνίας, καθώς και άλλων αναγκών των νοσηλευόμενων των ΜΕΘ.

Η απόφαση για τη δωρεά των 12 πλήρως εξοπλισμένων κλινών ΜΕΘ πάρθηκε από τη διοίκηση της SEAJETS προκειμένου να ενισχύσει την ετοιμότητα της Δημόσιας Υγείας, σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όπως αυτή που βιώσαμε και βιώνουμε τα τελευταία δυο χρόνια, συμβάλλοντας στη διάσωση ανθρώπινων ζωών.

Ειδικότερα, οι νέες κλίνες ΜΕΘ είναι πλήρως εξοπλισμένες με υπερσύγχρονα ιατρικά μηχανήματα. Με την προσθήκη αυτή ενισχύθηκε η συνολική απόδοση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, αποσυμπιέζοντας σημαντικά την αναμονή των ασθενών για νοσηλεία και αντιμετωπίζοντας συνολικά τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες που προέκυψαν από την πανδημία του Covid-19 αλλά και στην αντιμετώπιση μελλοντικών αναγκών των ασθενών.

O Μάριος Ηλιόπουλος, Υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της SEAJETS, σημείωσε σχετικά: «Η SEAJETS από την πρώτη στιγμή βρίσκεται δίπλα στον τιτάνιο αγώνα που έδωσε ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας για όλους μας. Ενισχύσαμε το Γ.Ν.Α. Γ. Γεννηματάς με επιπλέον 12 κλίνες ΜΕΘ καθώς θεωρούμε ότι αυτή η δωρεά είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για όλους εκείνους που μάχονται καθημερινά, νοσηλευόμενους, γιατρούς και νοσηλευτές, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας. Όλοι μαζί, ενωμένοι, μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε την κρίσιμη κατάσταση που βίωσε η χώρα μας».

Ο κ. Ελευθέριος Μπούλιας, Διοικητής του ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς» δήλωσε «Ευχαριστούμε από καρδιάς τη SEAJETS γι’ αυτή τη σημαντική δωρεά στο νοσοκομείο μας. Με την παράδοση του σύγχρονου ιατρικού και τεχνολογικού εξοπλισμού, καταφέραμε να στηρίξουμε άμεσα και να βοηθήσουμε αποτελεσματικά τους συμπολίτες μας που μας είχαν ανάγκη, ειδικά από την κρίση της πανδημίας. Η έμπρακτη και ουσιαστική στήριξή του, αποτελεί δώρο ζωής για πολλούς συνανθρώπους μας».

Μάλιστα για την ενέργειά του στη μεγάλη φωτιά στο Μάτι είχε τιμηθεί από τον προηγούμενο δήμαρχο Ραφήνας:

Στον μεγάλο καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία το 2023 είχε προσφέρει -μέσω της εταιρείας του Seajets- το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Επίσης προσέφερε δωρεάν προσομοιωτή γέφυρας πλοίου τύπου Transas Navigational Simulator Classroom NTRO 5000 στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στον Ασπρόπυργο.

Επίσης, στη Σαντορίνη, που δραστηριοποείται επαγγελματικά ο αδελφός του Αντώνης, ο οποίος είναι μάλιστα και πρόεδρος των ξενοδόχων,  συνέβαλε στην αποκομιδή σκουπιδιών στους δρόμους του νησιού.

‌                                      

Η αγάπη του για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο Μάριος Ηλιόπουλος, όμως είναι και ραλίστας. Η αγάπη του 54χρονου εφοπλιστή για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, είναι παλιά. Από τα νεανικά του χρόνια έχει συμμετάσχει και διακριθεί σε ράλι, μεταξύ αυτών και στο Ράλι Ακρόπολις, αλλά και σε αναβάσεις, εξ ού και το προσωνύμιο "Super Mario".

Επίσης ο Μάριος Ηλιόπουλος είναι γνώριμος σε όσους ασχολούνται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό αφού διοργανώνει κάθε χρόνο την Ανάβαση της Κύμης στην Εύβοια και μάλιστα λαμβάνει και ο ίδιος συμμετοχή, με το μοναδικό Audi R8 LΜS, που μπορείτε να απολαύσετε τον ήχο του στο παρακάτω βίντεο του Βασίλη Σαριμπαλίδη:

Οι διακρίσεις του

  • Πρωταθλητής circuit 1995, 1996.
  • Πρωταθλητής Αναβάσεων Group N 1995, 1997.
  • Πρωταθλητής Αναβάσεων Group A 2008.
  • Πρωταθλητής Αναβάσεων Group E 2009 + 2015.
  • Πρωταθλητής Αναβάσεων Formula Saloon 2016-17-18-19-20-21

Η σχέση του με την Πάρο και οι επενδύσεις που ετοιμάζει

Ο Μάριος Ηλιόπουλος, είναι ένας από τα τρία παιδιά του αείμνηστου Τάκη Ηλιόπουλου που έφυγε από τη ζωή τον Νοέμβριο του 2022.

Δείτε τι αναφέρει συγκινημένος για τον πατέρα του:

Μάλιστα στη μνήμη του πατέρα του ο Μάριος Ηλιόπουλος έχει ανακοινώσει την ίδρυση του Ιδρύματος Ηλιόπουλος, στη μνήμη του πατέρα του, Τάκη Ηλιόπουλου, το οποίο θα συνεισφέρει στις ανάγκες των νησιών σε πρώτη φάση ένα ποσό 2 εκατ. ευρώ. Οι επενδύσεις θα επικεντρωθούν στους τομείς της υγείας, της παιδείας, του αθλητισμού, του πολιτισμού και του περιβάλλοντος.

Με τον αδελφό του Αντώνη δραστηριοποιείται και στον τουρισμό. Ήδη ο Αντώνης Ηλιόπουλος, ο οποίος είναι προεδρος Ξενοδόχων Σαντορίνης έχει πολλά  υπερπολυτελή ξενοδοχεία στη Σαντορίνη. Μάλιστα ο Αντωνης (κυρίως) με την βοήθεια του Μάριου έχουν κάνει άνοιγμα και στην αγορά της Παρου έχοντας στην κατοχή τους τρία πολυτελή καταλύματα.

Το Parilio στις Κολυμπήθρες,

‌                           ‌

Το Acron Villas, επίσης στις Kολυμπήθρες

Και το Cosme στους Αγίους Αναργύρους έξω από τη Νάουσα.

‌‌Ο Αντωνης Ηλιόπουλος διαπραγματεύεται την αγορά τουλάχιστον άλλων δυο συγκροτημάτων με βίλες στην Πάρο, ενώ ο Μάριος Ηλιόπουλος, μέσω τρίτου προσώπου, έχει αγοράσει έκταση 15 στρεμμάτων στη Punda beach Μαρπησσας, όπου οραματίζεται να χτίσει ένα μικρό «χωριό» με παραθαλασσια bungalows που θα εκπληρώνουν κάθε είδους παροχές.

Tο Σεπτέμβριο του 2022 βάφτισε τον γιο του στην Πάρο με πάνω από 600 καλεσμένους . Είχε φροντίσει για την μεταφορά τους, τη φιλοξενία τους και τη διασκέδαση τους σε ένα τριήμερο που περιελάμβανε, καταρχήν, δείπνο στο «Barbarossa» το οποίο είχε κλείσει αποκλειστικά για τους προσκεκλημένους του.  

                                   

Μετά την βάφτιση ακολούθησε πάρτι στο «Marcelo» της Παροικιάς, σε μια πολύ όμορφη παραλία, ενώ την διασκέδαση των καλεσμένων ανέλαβαν ο Σάκης Ρουβάς και η Πέγκυ Ζήνα.

Επέκταση και στην ακτοπλοική αγορά της Παρου

Ο Μάριος Ηλιόπουλος σχεδιάζει και μάλιστα είναι σε προχωρημένες ενέργειες για να δρομολογήσει ένα μικρό ταχύπλοο στην Πάρο, το «EXPRESS JET» που δεν μεταφέρει οχήματα, παρά μόνο επιβάτες και το οποίο θα συνδέει το λιμάνι στο Πίσω Λιβάδι με τη Σαντορίνη.

Μάλιστα έχει συμφωνήσει με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας για τη νέα γραμμή με τη SEAJETS και έχει καταθέσει το σχετικό αίτημα. Όμως, παρά τις αιτιάσεις της εταιρείας ότι πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις που απαιτούνται για την πρόσδεση ενός ταχύπλοου σε ένα αλιευτικό καταφύγιο, ο δημος Παρου σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου απέρριψε το αίτημα.‌‌‌‌Για τον λόγο αυτό υπήρξε εξώδικο της εταιρίας που απειλούσε με προσφυγή σε αστικά και ποινικά δικαστήρια, αλλά και σκληρή απάντηση του δημάρχου Κώστα Μπιζά.