O Σύλλογος Γυναικών Νάουσας Πάρου σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την υποστήριξη του Δήμου Πάρου και της ΚΔΕΠΑΠ, υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών «Οι Κόρες των Κυκλάδων», την τιμητική συμμετοχή του εικαστικού κυρίου Γιάννη Τριπολιτσιώτη, τη δημιουργική συνεργασία και συνύπαρξη με το φεστιβάλ φωτογραφίας ανοικτού χώρου «Photosphere», αλλά και σε συνεργασία με τους σεφ κυρία Αργυρώ Μπαρμπαρήγου και κύριο Πέτρο Τσουνάκη, και το δημοσιογράφο της ΕΡΤ και του «Grape» κύριο Νίκο Ιωαννίδη, και φυσικά, τα επίσημα Οινοποιεία της Πάρου, και Ναουσαίους μικροοινοπαραγωγούς,

διοργανώνει το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022 για τέταρτη χρονιά, διαδραστική διημερίδα με τον τίτλο:

«OINIKEΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΠΑΡΙΩΝ»

&

“η καθ’ ημάς Ανατολή”

Η διημερίδα αποτελεί μια προσπάθεια προβολής της οινικής ιστορίας της Πάρου, ανάδειξης της τωρινής οινοπαραγωγής και ενίσχυσης της μελλοντικής πορείας της παραγωγής κρασιού. Αλλά παράλληλα, και μια προσπάθεια προώθησης και ενίσχυσης του «οινικού τουρισμού» αφενός και αφετέρου την καθιέρωση ενός ετήσιου φεστιβάλ αυτού του είδους με πανκυκλαδικό, πανελλαδικό και γιατί όχι, διεθνές ενδιαφέρον!

Η διημερίδα αυτή είναι χωρισμένη σε δύο μέρη:

-στο πρώτο μέρος οι συμμετέχοντες θα ξεναγηθούν σε σύγχρονα οινοποιεία, με παράλληλη αναφορά στην ιστορία και την εξέλιξη της αμπελοκαλλιέργειας στο νησί μας, θα παρακολουθήσουν παρουσίαση σχετικά με τις εμπορικές σχέσεις ανά τους αιώνες ανάμεσα στην Πάρο και την «Καθ’ ημάς Ανατολή» των κ. Ιωάννη Βασιλειόπουλου και Ελένης Τριπολιτσιώτη, ομιλίες από οινολόγους, και θα πραγματοποιήσουν γευστικές δοκιμές,

-στο δεύτερο θα πάρουν μέρος στον τρύγο και το πάτημα των σταφυλιών σε πατητήρι με τον παραδοσιακό τρόπο, θα παρακολουθήσουν την παρασκευή πιάτων από ελληνικές συνταγές μαγειρικής με βάση το κρασί, θα δοκιμάσουν τα συγκεκριμένα πιάτα ενώ παράλληλα θα συνομιλήσουν με τους σεφ: κυρία Αργυρώ Μπαρμπαρήγου, και κύριο Πέτρο Τσουνάκη, και το δημοσιογράφο κύριο Νίκο Ιωαννίδη, ενώ θα παρακολουθήσουν παρουσίαση από τους οινοπαραγωγούς του νησιού των προϊόντων τους, αλλά και τους γευστικούς συνδυασμούς του παριανού κρασιού με το παριανό τυρί, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα της δοκιμής των κρασιών. Και φυσικά, θα γλεντήσουν παραδοσιακά στο κλείσιμο της διημερίδας.

Η συμμετοχή στις δράσεις της διημερίδας είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Η προθεσμία για τη δήλωση συμμετοχής λήγει την 28η Αυγούστου 2022.

Δηλώσεις συμμετοχής στο syllogosgynaikwnnaoussasparou@gmail.com και στα τηλέφωνα: 2284052555, 6974092618 κυρία Μαρία Τριπολιτσιώτου-Τσουνάκη.

Φέτος για πρώτη φορά θα υπάρξουν παράλληλες δράσεις:

-Συνεργασία με το φωτογραφικό φεστιβάλ ανοικτού χώρου «Photosphere». Συμμετέχοντες με έργα τους στο φεστιβάλ θα φωτογραφίσουν τις δράσεις της διημερίδας, με την προοπτική το υλικό να αποτελέσει μέρος της επόμενης διοργάνωσης και των δύο δράσεων. Το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου οι συμμετέχοντες στη διημερίδα θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν το χώρο του φεστιβάλ και να γιορτάσουν όλοι μαζί τη λήξη του.

-Διοργάνωση έκθεσης ζωγραφικής με έργα του εικαστικού κυρίου Γιάννη Τριπολιτσιώτη με τίτλο «200+1», στο χώρο της αίθουσας της μαρίνας Νάουσας. Διάρκεια έκθεσης από 1 έως και 5 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρες 19:00-22:00. Εγκαίνια την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου στις 19:00.

Μετά την αναγκαστική διακοπή δύο χρόνων, λόγω της πανδημίας της Covid-19, η διαδραστική διημερίδα επανέρχεται, με τη φετινή διοργάνωση ν’ αποτελεί το μεταβατικό στάδιο προς μια πληρέστερη παρουσίαση.

Σας περιμένουμε