Μία ενδιαφέρουσα σύναξη δεξιών έγινε προ μηνός στο ξενοδοχείο Καστρί, στην Κηφισιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ieidiseis.gr, στην αίθουσα του ξενοδοχείου που είχαν δώσει ραντεβού, μαζεύτηκαν περίπου 50 στελέχη, στην πλειονότητά τους προερχόμενα από τη σαμαρική πτέρυγα, οι οποίοι είτε έχουν πάρει αποστάσεις από τη σημερινή ηγεσία, είτε τηρούν στάση αναμονής.

Ανάμεσα σε αυτούς που έδωσαν το παρόν, σύμφωνα πάντα με τις πηγές μας, ήταν και ο ανεξάρτητος βουλευτής Α Αθηνών Κων. Μπογδάνος, οι σχέσεις του οποίου, φαίνεται ότι έχουν διαρραγεί ανεπίστρεπτα με τη Νέα Δημοκρατία, μετά και τις τελευταίες αναρτήσεις του με τις οποίες ισχυρίστηκε – και επέμεινε – ότι για την παρουσία του σε συγκέντρωση που είχε «καπελώσει» η Χρυσή Αυγή στην πλατεία Βικτωρίας, είχε πάρει το πράσινο φως από τον υπουργό Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη.

Ταυτόχρονα σύμφωνα με πληροφορίες του Paros 24 ο Ναξιώτης πολιτικός και δημοσιογράφος έχει συμφωνήσει να συμπορευτεί με τον δικηγόρο Φαήλο Κρανιδιώτη και τον γνωστό και... μη εξαιρετέο Θάνο Τζήμερο της "Δημιουργίας Ξανά". Μάλιστα οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι έχει υπάρξει ήδη προγραμματική συμφωνία, με τον ανεξάρτητο βουλευτή να είναι υποψήφιος για τη θέση του δημάρχου Αθηναίων, και τον Θάνο Τζήμερο για τη θέση του Περιφερειάρχη Αττικής. Όσο για τον Φαήλο Κρανιδιώτη ; Ο γνωστός δικηγόρος θα αναλάβει την προεδρία του νέου κόμματος, με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο να είναι εκπρόσωπος του κόμματος στη βουλή.

Την απόφαση για δημιουργία κόμματος δεξιά της Ν.Δ. εξέφρασε ανοιχτά ο βουλευτής και μέσω του twitter.

Τέλος πιθανότερη ημερομηνία για την ανακοίνωση της νέας σύμπραξης είναι η 25η Μαρτίου, ημέρα εορτασμού της εθνικής παλιγγενεσίας.

Ρεπορτάζ: Έλλη Τριανταφύλλου, Δημήτρης Μπελδέκος