Την υποψηφιότητα του Μανώλη Φωκιανού, στο πλευρό του υποψήφιου Δημάρχου, Κώστα Μπιζά, στις επικείμενες δημοτικές εκλογές του Δήμου Πάρου, ανακοινώνει η παράταξη “Πάρος με Ευθύνη και Ενότητα”.

Ο κ. Φωκιανός, στη δήλωσή του με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να συμπορευτεί με τον Κώστα Μπιζά, αναφέρει:

«Πάντα αγαπώ τη Πάρο και πάντα με κουράζουνε αυτοί που αγαπούνε τις καρέκλες της Παρου. Ακούω έξω τα τελευταία χρόνια μόνιμα στις επιχειρήσεις και στα σπίτια της Πάρου δυσφορία  και ανάγκη για αλλαγή και νέα πρόσωπα, πρόσωπα δυναμικά, με περισσότερο θάρρος και θράσος. Η πρόταση του Κώστα Μπιζά με βρίσκει σύμφωνο.  Άνθρωπος καθαρός και τίμιος, σωστός επιχειρηματίας, άριστος καθηγητής, έπαρχος με ενδιαφέρον και αγάπη για τη Πάρο, υπέροχος οικογενειάρχης και σημαντικότερο όλων καλός άνθρωπος. Στοιχεία που ξεχωρίζουν στους γνήσιους παλιούς Παριανούς που τείνουν με εξάλειψη. Αυτά τα συστατικά είναι που με έπεισαν να είμαι και εγώ μαζί του σε αυτές τις δημοτικές εκλογές. Η αλλαγή είναι στο χέρι όλων μας. Μαζί με το Κώστα με ευθύνη, ενότητα και όρεξη για αλλαγή».

Βιογραφικό

-Ο Μανώλης Φωκιανός γεννήθηκε  και μεγάλωσε στη Πάρο το 1985 από δυο ανθρώπους που αγαπάνε την οικογένεια, τη δουλειά και το τόπο τους,  το Γιάννη Φωκιανό και τη Θεοδώρα Μπιζά, και αυτό έμαθαν και σε εκείνον.

-Έχοντας τελειώσει το Λύκειο και τη στρατιωτική του θητεία αποφοίτησε ως Διοικητικό & Οικονομικό Στέλεχος Επιχειρήσεων (Δ.Ο.Σ.Ε) του Ι.Ε.Κ. Ξυνή.


-Μεγάλωσε  μέσα στον τουριστικό τομέα και από το 2008 είναι ιδιοκτήτης  και διαχειριστής ξενοδοχείου και ενοικιαζομένων δωματίων, όπου με αυτό πορεύεται σε όλη του τη ζωή.


-Έχοντας παρακολουθήσει τουριστικά σεμινάρια Ελλήνων και ξένων πάντα έβλεπε το τουρισμό όχι ως το μεγάλο πιάτο αλλά μια ευκαιρία εξέλιξης του τόπου και δίκη του.