Μια σειρά από απίστευτες αυθαιρεσίες στο νησί των ανέμων” αποκαλύπτει η Ανδριανή Θεοχάρη – Αρχιτέκτων – Μηχανικός. Μιλώντας αποκλειστικά στο ereportaz.gr μας δείχνει στον τοπογραφικό χάρτη τι συμβαίνει στη Μύκονο : “Αγοράζουν “μπιρ -παρά” οικόπεδα στην καφέ ζώνη, όπου απαγορεύεται αυστηρά η ανέγερση κατοικιών και είτε τα χτίζουν “παράνομα” είτε επιχειρούν να τα “τακτοποιήσουν” με διάφορες μεθόδους – Ακόμα και χτίζοντας εκκλησάκια!” επισημαίνει.

“Στην καφέ ζώνη επιτρέπεται μόνο η ανέγερση αγροτικής, πέτρινης αποθήκης 50 τετραγωνικών, για την οποία όμως πρέπει να υπάρχει έγκριση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Έχουν χτιστεί ακόμα πάρα πολλά κτίσματα γύρω από το φράγμα Πανόρμου, πράγμα επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία”, σημειώνει η αρχιτέκτονας και μέλος της Πρωτοβουλίας Πολιτών Μυκόνου. «Υπάρχει περίπτωση να έχουν κτίσει ακόμα και στην πορτοκαλί ζώνη, στην οποία απαγορεύεται ολοσχερώς η δόμηση. Επιτρέπονται μόνο μελίσσια», υπογραμμίζει.

Η ίδια τονίζει ότι πρέπει να απομακρυνθούν διάφορα κοντέινερ τα οποία έχουν τοποθετηθεί ακόμα και πάνω σε ρέμα (Άγιος Σώστης), με κίνδυνο να προκληθούν πλημμύρες και καταστροφές.

Κοντέινερ πάνω σε ρέμα στον Άγιο Σώστη

Σοκάρει η αποκάλυψη της «ΜΠΑΜ» για την κατάσταση που επικρατεί στον λόφο πάνω από τον Άγιο Σώστη, καθώς βρίθει από αυθαίρετα κτίσματα: «Κάθε χρόνο βγαίνει και ένα τεράστιο αυθαίρετο, και πίσω από τον λόφο που δεν φαίνονται πολύ καλά υπάρχουν επίσης αυθαίρετα, πολλά μάλιστα», μας λέει η κυρία Ανδριανή Θεοχάρη.  Οι πισίνες που διακρίνονται απαγορεύονται στην καφέ ζώνη που εντάσσεται η περιοχή

Αυθαίρετα δωμάτια

Πρωτοβουλία Πολιτών Μυκόνου: «Πίσω από τον ψηλό τοίχο κρύβονται αυθαίρετα!»

Στον δρόμο προς το Μαράθι, όπως επισημαίνουν κάτοικοι στη Μύκονο, βαθύπλουτος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον χώρο της αρτοποιίας, με αλυσίδα φούρνων, έχει χτίσει έναν πολύ ψηλό τοίχο, παράνομα, και μέσα σε αυτόν έχει χτίσει μια σειρά από αυθαίρετα δωμάτια.

«ALEMAGOU»

Η παραλία στο ALEMAGOU στη Μύκονο

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος στην παραγγελία του προς τον εισαγγελέα Εφετών έκανε αναφορά και στο beach bar «Alemagou» στη Φτελιά, το οποίο βρέθηκε και στο επίκεντρο των ελέγχων για πολεοδομικές αυθαιρεσίες καθώς του επιβλήθηκε πρόστιμο κοντά στις 300.000 ευρώ. Όπως αναφέρει, «στο ‘‘Alemagou’’ γίνονται παράνομες εργασίες κατασκευής ελικοδρομίου, ενώ είναι αποκλεισμένη η πρόσβαση στην παραλία λουομένων εκτός καταστήματος».

Τα κτίσματα πάνω από το ALEMAGOU είναι σε χώρο που επιτρέπονται μόνο αγροτικές αποθήκες με ειδική άδεια. Το συγκεκριμένο μαγαζί μάλιστα βρίσκεται σε ζώνη που απαγορεύεται η δόμηση στη Μύκονο .

Μεταλλεία

Οι καταγγελίες για αυθαιρεσίες στη Μύκονο δεν έχουν τέλος. Στην κατάσχεση τεσσάρων βαρέων οχημάτων και μηχανημάτων έργου που ανήκουν σε μεγαλοεργολάβο  προχώρησε η Αστυνομία στη Μύκονο. Σύμφωνα με πληροφορίες, έκαναν παράνομες επιχωματώσεις στην περιοχή των παλαιών μεταλλείων. Τέσσερις υπάλληλοι οδηγήθηκαν μάλιστα στο αυτόφωρο.

«Πάνω στον δρόμο που είχαν ανοίξει στα παλαιά μεταλλεία έχουν αγοράσει οικόπεδα μη άρτια και χτίζουν αυθαίρετα», μας λέει η κυρία Θεοχάρη.

“Αλλοιώνουν την παραδοσιακή εικόνα στη χώρα της Μυκόνου”

«Μέσα στην πόλη είναι τραγική η κατάσταση γιατί κανείς δεν δίνει σημασία», σημειώνει η κυρία Θεοχάρη. Όπως αναφέρει, «βγάζουν τις παραδοσιακές πόρτες και βάζουν γυάλινες που είναι παράνομες.

Έχουν τεράστιες βιτρίνες και γενικά έχουν μεταμορφώσει τη γραφική Χώρα σε γυάλινη», τονίζει. Ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου μάλιστα έχει βάλει δίχτυ παραλλαγής στην ταράτσα του γιατί θέλει να βάλει τραπέζια!

Κάποιος αντιδήμαρχος πρόπερσι έβγαλε τα παραδοσιακά φώτα χωρίς την έγκριση της Αρχαιολογίας και έβαλε κάτι πλαστικά χωρίς άδεια. Ο καθένας κάνει ό,τι θέλει», επισημαίνει.

Γυάλινες πόρτες κα βιτρίνες στη Χώρα της Μυκόνου

Άλλοι κάνουν κάτω από τις σκάλες βιτρίνες. Τοποθετούν την πραμάτεια τους πάνω σε εκκλησάκι (!), ενώ έχουν εγκαταστήσει πέργκολες στους  πάνω ορόφους, πράγμα που απαγορεύεται.

Απίστευτο: Χρησιμοποιούν τον τοίχο από το εκκλησάκι για να ακουμπούν την πραμάτεια τους!

Τέντα παραλλαγής στην ταράτσα

Πέργκολα την οποία έκλεισαν και έκαναν δωμάτιο

Κάδοι με φόντο τους Μύλους στη Μύκονο

Τα νέα φωτιστικά  που έχει βάλει ο Δήμος Μυκόνου στη Χώρα

Φιάλες υγραερίου εκτεθειμένες στον ήλιο.

Πηγή: ereportaz.gr