Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» ξεκινάει. Η Τελετή Αφής της Φλόγας θα πραγματοποιηθεί στις 16 Απριλίου 2024 στην Αρχαία Ολυμπία.

Η Ιερή Φλόγα, ακολουθώντας μία Λαμπαδηδρομία 11 ημερών επί ελληνικού εδάφους, θα διέλθει από 41 Δήμους, καταλήγοντας στις 26 Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Για πρώτη φορά μετά το 2004, την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, η Νάξος θα υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα συμμετέχοντας στη Λαμπαδηδρομία που οργανώνει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Πριν αλλά και κατά την άφιξή της, θα πραγματοποιηθούν από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εκδηλώσεις για την υποδοχή της Φλόγας. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος προσκαλεί παιδιά από 8 έως 15 ετών, προκειμένου να πλαισιώσουν τις δράσεις που θα οργανωθούν. Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου, στις 11:00, στο Δημοτικό Θέατρο «Ι. Καμπανέλλης».

Δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν, συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους στο σύνδεσμο: https://forms.gle/8dgJMyRLDTgqCDi19