Αερογέφυρα ζωής στήθηκε την Παρασκευή τα ξημερώματα στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης για τη λήψη οργάνων 64χρονης που δεν τα κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Οι γιατροί της μονάδας εντατικής θεραπείας ενημέρωσαν την οικογένεια της 64χρονης για την κατάσταση και για την δυνατότητα να δώσει ζωή σε άλλους συνανθρώπους μας. Όπως είπε στην ΕΡΤ η πρόεδρος του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών και οργάνων σώματος Μυτιλήνης Μαρία Ζερβού «ευαισθητοποιημένα τα παιδιά της άτυχης συντοπίτισσάς μας στη δωρεά οργάνων, συμφώνησαν και ξεκίνησε η διαδικασία λήψης των οργάνων».

Εξειδικευμένο κλιμάκιο μετέβη στη Μυτιλήνη και έλαβε τους νεφρούς, ενώ δεν ελήφθη τελικά το ήπαρ όπως είχε προγραμματισθεί καθώς ο λήπτης έπασχε από κορονοϊό και δεν ήταν δυνατή η μεταμόσχευση.  Λόγω της ηλικίας της γυναίκας δεν μπορούσαν να ληφθούν άλλα όργανα.

Η κ. Ζερβού ενημέρωσε ότι το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν νέες δράσεις για την ενημέρωση και αναισθητοποίηση του πληθυσμού στο θέμα της δωρεάς οργάνων και της αιμοδοσίας.

Ειδικά για το θέμα της αιμοδοσίας, οι ανάγκες σε αίμα στο Βοστάνειο Νοσοκομείο είναι πολύ μεγάλες και απαιτείται η ενεργοποίηση όλων των εν δυνάμει αιμοδοτών.