Μπροστά σε μια απίστευτη «ανακάλυψη», που έχει προκαλέσει αντιδράσεις, βρέθηκε ο αντιδήμαρχος Μυκόνου, Δημήτρης Κουτσούκος, κατά τη διάρκεια του καθαρισμού της παραλίας του Φωκού.

Αυτό που με έκπληξη διαπίστωσε ήταν πως η εκκλησία που βρίσκεται στη βίλα που διατηρεί στην περιοχή ο τραγουδιστής Αντώνης Ρέμος έχει θαφτεί κάτω από το χώμα και έχει σκεπαστεί με φρύγανα.

Ο Δ. Κουτσούκος, ο οποίος είναι υπεύθυνος για θέματα καθημερινότητας, αδειοδοτήσεων και εθελοντισμού στον Δήμο Μυκόνου, ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο με εικόνες από το σημείο, αναφέροντας ότι χρειάστηκε ο ίδιος να σκάψει με τα χέρια του για να ξεθάψει τον λευκό σταυρό στην κορυφή του ναού, ενώ ισχυρίστηκε ότι το σπίτι του δημοφιλούς τραγουδιστή έχει πωληθεί.

Γράφει στο facebook:

Προχτές πήγαμε στον Φωκο να καθαρίσουμε την παραλία. Απο την παραλία που κοίταξα και εβγαλα φωτογραφίες και βίντεο δεν ειδα την εκκλησία. Δεν μπορούσα να το πιστέψω ότι την γκρέμισαν,έτσι πήγα σημερα το απογευμα να δω από κοντά. Η εκκλησία  του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης είναι εκεί σκεπασμένη με χώμα και ξερα  φρυγανα. Εβγαλα το χώμα και τα φρυανα από τον Σταύρο για να συγουρευτω ότι είναι εκεί η εκκλησία. Ο δεσπότης μας πρέπει να ενεργήσει άμεσα να ξεθαφτει η εκκλησία η οποία κτίστηκε το 2015. Τα θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου τέλεστηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 21 Αυγούστου 2015...

Σύμφωνα με τα λεγόμενα των γειτόνων, όπως αναφέρει το mykonoslive.tv, τα οποία ωστόσο δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ο νέος ιδιοκτήτης του ακινήτου είναι Άραβας, ο οποίος για θρησκευτικούς λόγους θέλησε να «εξαφανίσει» την εκκλησία.

Το ίδιο μέσο υπενθυμίζει πως ο Αντώνης Ρέμος αγόρασε τη βίλα το 2010 με το αντίτιμο να ανέρχεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής, στο ποσό των τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ.

«Δεν έχουμε σχέση με το μπάζωμα στο εκκλησάκι στη βίλα», λέει η αραβικής καταγωγής γυναίκα στη Μύκονο

Αν και οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι η βίλα αγοράστηκε πρόσφατα από μια γυναίκα αραβικής καταγωγής, πρόσωπο από το περιβάλλον της που επικοινώνησε με το protothema.gr, ισχυρίστηκε ότι πράγματι υπήρχε αγοραστικό ενδιαφέρον για το ακίνητο όμως τελικά η αγοραπωλησία δεν προχώρησε για διάφορους λόγους. Ως εκ τούτου, η εν λόγω γυναίκα, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το μπάζωμα της εκκλησίας, υπογράμμισε. Παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστο ποιος τελικά ήταν εκείνος που έθαψε το εκκλησάκι μέσα στο χώμα μέχρι που το εντόπισε ο αντιδήμαρχος Μυκόνου, Δημήτρης Κουτσούκος ο οποίος και ανέδειξε το θέμα μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook.