Την ανάγκη να ενισχυθεί άμεσα το Α.Τ. Πάρου με ανθρώπινο δυναμικό, επισημαίνει ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Μάρκος Εμμ. Καφούρος, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Όπως αναφέρει, οι αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου είναι αδύνατον να καλυφθούν από το υπάρχον δυναμικό του ήδη υποστελεχωμένου Αστυνομικού Τμήματος του νησιού. Σημειώνει χαρακτηριστικά ότι, η Πάρος έχει μόνιμο πληθυσμό περίπου 15.000 κατοίκους και τους μήνες της υψηλής τουριστικής περιόδου ξεπερνά τους 100.000 κατοίκους.

Αναφέρει επίσης ότι, για το θέμα αυτό έχει στείλει επιστολές προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο δήμαρχος Πάρου, ζητώντας να βρεθεί λύση.

Ο κ. Καφούρος υπογραμμίζει το θέμα της ασφάλειας πολιτών και επισκεπτών το οποίο είναι πρωταρχικής σημασίας, το γεγονός ότι εκτός από την αστυνόμευση, το στελεχιακό δυναμικό του Α.Τ. είναι επιφορτισμένο και με τη διεκπεραίωση του διοικητικού έργου και ότι, χωρίς επαρκή αστυνομική παρουσία και ασφάλεια υποβαθμίζεται και το τουριστικό προϊόν.

Κατόπιν των ανωτέρω, ο βουλευτής Κυκλάδων ρωτά τον Υπουργό:

«1) Προτίθεστε να ενισχύσετε άμεσα το Α.Τ. Πάρου με ανθρώπινο δυναμικό προκειμένου να μπορέσουν να επιτελέσουν το έργο τους αποτελεσματικά και με ασφάλεια;

2) Σε ποιες άλλες ενέργειες σκοπεύετε να προχωρήσετε προκειμένου να αντιμετωπιστεί μόνιμα και αποτελεσματικά το ζήτημα της υποστελέχωσης των Τμημάτων Ασφαλείας των νησιών, ειδικά κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου;»