Για άλλη μια χρονιά το Νότιο Αιγαίο είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, αφού 32 από τα συνολικά 85 βραβευμένα εστιατόρια βρίσκονται στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Μύκονος, Σαντορίνη, Ρόδος αλλά και Ίος και Πάρος, είχαν την μερίδα του λέοντος, ενώ για τη Σύρο βραβεύτηκε πάλι το εστιατόριο “Ηλιοβασίλεμα” του σεφ Κώστα Μπουγιούρη.

Αναλυτικά, τα εστιατόρια των νησιών του Νοτίου Αιγαίου που βραβεύτηκαν είναι τα εξής:

Noble Gourmet – Ρόδος,

Μαυρίκος – Ρόδος,

Παράγκα – Ρόδος,

Broadway – Κως,

Μylos – Λέρος,

Ηellas – Ρόδος,

Ταβέρνα Ηλίας – Ρόδος,

Selene – Σαντορίνη,

Grandma’s – Ιος,

Petra – Σαντορίνη,

Ches – Ιος,

Varoulko – Σαντορίνη,

Kensho Ornos – Μύκονος,

Μαραθιά – Τήνος,

Vassilenas Blue – Αντίπαρος,

Εfisia – Μύκονος,

Ηλιοβασίλεμα – Σύρος,

Iθακα – Ιος,

Cantina – Σίφνος,

Qhera – Σαντορίνη,

Lady Finger – Μύκονος,

Μario – Πάρος,

Black Rock – Σαντορίνη,

Bostani – Σίφνος,

Νοema – Μύκονος,

Panigyri – Σαντορίνη,

Rada – Πάρος,

FlyAway -Σαντορίνη,

Araklia – Ηρακλειά,

Ηταν ένα μικρό καράβι – Τήνος,

Θαλασσάκι – Τήνος,

Noa – Μύκονος.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος σε σχετική ανάρτηση αναφέρει:

"Είμαστε περήφανοι για την εξαιρετική παρουσία για μια ακόμη φορά, μια ακόμη χρονιά, της γαστρονομίας των νησιών μας και της αναγνώρισης της δουλειάς των ανθρώπων της εστίασης, αλλά και της παραγωγής, των νησιών μας. Συγχαρητήρια στο “Αθηνόραμα” που με συνέπεια και αφοσίωση αναδεικνύει τον εξαιρετικό πλούτο της ελληνικής γαστρονομίας εδώ και δεκαετίες. Ειδική βράβευση έλαβε ο Ροδίτης chef Γιώργος Τρουμούχης για την προσφορά του και όσοι τον γνωρίζουν ξέρουν ότι πρόκειται για πραγματικό “δάσκαλο”. Από πλευράς μας, η δέσμευση της στήριξης αυτού του μεγάλου αγώνα διατήρησης ταυτότητας, παράδοσης και προσωπικότητας, είναι πιο ισχυρή από ποτέ".

Πηγή: Cyclades 24