Λίβανος: Νεκρός από ισραηλινό πλήγμα ο διοικητής της μονάδας drones της Χεζμπολάχ

Με τη Μέση Ανατολή να βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού η διεθνής διπλωματία υπό το φόβο ενός ευρύτερου περιφερειακού πολέμου κατέθεσε πρόταση για εκεχειρία 21 ημερών. Σύμφωνα με τις αρχές του Λιβάνου ακόμη τουλάχιστον 80 άνθρωποι σκοτώθηκαν το τελευταίο 24ωρο από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς. Οι εκατέρωθεν επιθέσεις -Ισραήλ και Χεζμπολάχ- συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Nωρίτερα ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι πραγματοποίησε «ακριβή πλήγματα» στη Βηρυτό.

Τα στρατεύματα της 7ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας του IDF ολοκλήρωσαν άσκηση προσομοίωσης μιας επίγειας επίθεσης στο Λίβανο, αναφέρει ο στρατός. Σύμφωνα με τον IDF, η άσκηση έλαβε χώρα αρκετά χιλιόμετρα από τα σύνορα με τον Λίβανο και προσομοίωσε χερσαίες επιχειρήσεις και μάχες σε «πολύπλοκο και ορεινό έδαφος».

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν σήμερα (26/9) σε σημερινό ισραηλινό πλήγμα στα νότια προάστια της Βηρυτού, προπύργιο της Χεζμπολάχ, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου. Δύο πηγές ασφαλείας τόνισαν ότι το ισραηλινό πλήγμα είχε ως στόχο τον επικεφαλής της μονάδας των μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Χεζμπολάχ, Μοχάμεντ Σρουρ ή Άμπου Σάλεχ, ο οποίος σκοτώθηκε από το πλήγμα.

Η άσκηση ήταν η πιο πρόσφατη από μια σειρά ασκήσεων που διεξάγουν οι IDF για μια πιθανή χερσαία επίθεση στο Λίβανο.