Δημοτικό συμβούλιο συγκαλείται τη Κυριακή το πρωί, 12 Μαΐου, στο κινηματοθέατρο Λέρου με αποκλειστικό θέμα τα σοβαρά προβλήματα στο Κρατικό Θεραπευτήριο του νησιού.

Η συνεδρίαση πραγματοποιείται μετά από την πρωτοβουλία της Ένωσης Ιατρών του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου (ΕΙΘΕΛ) και της Ένωσης Υπαλλήλων του Κ.Θ.Λ. να συγκαλέσουν  σύσκεψη με όλους τους φορείς.

Να σημειωθεί ότι το Νοσοκομείο λειτουργεί με λιγότερο του 40% του προβλεπόμενου από το οργανόγραμμα προσωπικού, ενώ,  παρότι προβλέπονται από δύο οργανικές θέσεις αναισθησιολόγου, ορθοπεδικού, ακτινολόγου και παιδιάτρου, σήμερα υπηρετεί μόνο ένας από κάθε ειδικότητα, με συνέπεια, πολύμηνες καθυστερήσεις στις αξονικές τομογραφίες και τους υπερήχους, αλλά και τη μη πραγματοποίηση των χειρουργείων, όταν απουσιάζει με άδεια ο μοναδικός αναισθησιολόγος.

Λέρος: Συνεδριάζει τη Κυριακή το δημοτικό συμβούλιο για τα προβλήματα του Νοσοκομείου

Όσον  αφορά δε στις δομές του Ψυχιατρείου υπηρετεί μόνο ένας ψυχίατρος, ενώ δεν υπάρχει ούτε νευρολόγος ούτε οδοντίατρος. Επιπλέον, το υπάρχον προσωπικό εξυπηρετεί και τους κατοίκους των νησιών Πάτμου, Λειψών, Αγαθονησίου.

Εκτός, όμως, από τις ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό, το Νοσοκομείο, σύμφωνα με όσα αναφέρουν υπάλληλοι του νοσηλευτικού ιδρύματος, παρουσιάζει και προβλήματα ασφάλειας, με αποτέλεσμα ‘’να αποκολλώνται διαρκώς κομμάτια της οροφής του και να κινδυνεύουν άνθρωποι, ενώ ιδιαίτερα σοβαρά είναι τα προβλήματα στατικότητας που αντιμετωπίζει το κτίριο που στεγάζει τις Διοικητικές Υπηρεσίες και τα εξωτερικά ιατρεία’’ όπως δήλωσαν στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου εργαζόμενοι, αποστέλλοντας και σχετική φωτογραφία από τα εξωτερικά ιατρεία σήμερα, Πέμπτη 9 Μαΐου