Το νησί «πνίγηκε» στο νερό, χωρίς ωστόσο όλες οι περιοχές του να πληγούν το ίδιο. Μεγαλύτερα προβλήματα καταγράφηκαν σε Νάουσα και Παροικιά.

Ο μεγαλύτερος υετός καταγράφηκε στις ορεινές περιοχές και στη βορειοανατολική Πάρο, με το νότιο τμήμα του νησιού να δέχεται τα μικρότερα ύψη.

Στην Παροικία ο υετός έφθασε τα 85 χιλιοστά, στη Νάουσα 90, στις Λεύκες 115, στο Άσπρο Χωριό 55 και στην Αλυκή 35.

Δήμαρχος Πάρου: Ήταν τρομακτικό

«Στις 2-3 η ώρα είχαμε έντονη βροχόπτωση όπως έλεγαν οι προβλέψεις. Έχω  μιλήσει με την Πυροσβεστική, δεν έχει δηλωθεί κάποια ζημιά. Αυτή την στιγμή είναι πολύ χαμηλή η βροχόπτωση. Προβλήματα δημιουργήθηκαν χθες στις 3-4 η ώρα που είχαμε και εγκλωβισμένους. Ευτυχώς έφτασαν εκεί έγκαιρα αυτοκίνητα του Δήμου και ιδιωτών», είπε στο MEGA, ο δήμαρχος Πάρου, Κωνσταντίνος Μπίζας.

«Από την Πυροσβεστική μου δήλωσαν ότι υπήρχαν κάποια σπίτια που είχαν πλημμυρίσει και συνέδραμαν οι Αρχές. Ευτυχώς δεν είχαμε απώλεια ή τραυματισμό. Ήταν τρομακτικό αυτό που συνέβη ειδικά στο ποτάμι της Νάουσας, που παρασύρθηκαν κάποια αυτοκίνητα. Καταφέραμε να τα συλλέξουμε σε ένα σημείο ώστε να μην δημιουργηθεί περαιτέρω πρόβλημα. Είχαμε βγάλει ειδοποίηση από την Κυριακή το βράδυ για τα φαινόμενα. Και στο ποτάμι της Νάουσας είχαν μπει αυτοκόλλητα, να μην παρκάρουν, παρόλα αυτά υπήρξαν πολλά παρκαρισμένα και έγινε αυτό που έγινε. Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει το 2003. Τα νερά έχουν τραβηχτεί αλλά έχει λάσπες πολλές», συνέχισε ο κ. Μπίζας.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρή Κολυδά, θα υπάρχει μία ζώνη καταιγίδων στις Κυκλάδες και κυρίως στα βορειότερα τμήματα που θα κινείται σταδιακά ανατολικότερα προς Σάμο και Ικαρία.

«Φανταστείτε ένα νοητό τρίγωνο μεταξύ Τήνου-Άνδρου-Χίου-Σάμου και Ικαρίας. Οι καταιγίδες θα είναι κυρίως μέσα στο Αιγαίο και θα επηρεάσουν και τα Δωδεκάνησα», είπε ο Θ. Κολυδάς και κάλεσε τους κατοίκους να είναι σε επαγρύπνηση.