Με drone στοχοποιήθηκε η περιοχή της κατοικίας του Μπενιαμίν Νετανιάχου, που όμως εδώ και καιρό για λόγους ασφαλείας δεν διαμένει εκεί. Η ενέργεια αυτή της Χεζμπολάχ εκτιμάται σαν κλιμάκωση, ενώ σήμερα συνεδριάζει και το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ.
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος προερχόμενο από το Λίβανο έπληξε σήμερα «δομή» της παραλιακής πόλης Καισάρεια στο κεντρικό Ισραήλ.
Το γραφείο του πρωθυπουργού επιβεβαίωσε ότι η κατοικία του Νετανιάχου στην Καισάρεια έγινε στόχος επίθεσης με drone από τον Λίβανο νωρίτερα σήμερα το πρωί.
Σε σύντομη δήλωσή του ο εκπρόσωπος του Νετανιάχου, ανέφερε ότι "ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του Σάρα δεν βρίσκονταν στο σπίτι τη στιγμή της επίθεσης και ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί".
Το μη επανδρωμένο εναέριο όχημα «έπληξε μια δομή στην περιφέρεια της Καισάρειας», ανακοίνωσε ο στρατός χωρίς να κάνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες, διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν υπάρχουν τραυματίες. Δύο άλλα drones αναχαιτίθηκαν, πρόσθεσε ο στρατός.
Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι ισραηλινές επιχειρήσεις σε Γάζα και Λίβανο, παρά τις φωνές της Δύσης για κατάπαυση του πυρός μετά τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ. Τουλάχιστον 33 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από νέο βομβαρδισμό στον καταυλισμό προσφύγων στην Τζαμπάλια, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.
Από την πλευρά της, η Χαμάς κατέστησε σαφές πως οι όμηροι που κρατούνται δεν πρόκειται να αφεθούν ελεύθεροι όσο το Ισραήλ δεν βάζει τέλος στην επίθεσή του, ενώ ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν προειδοποίησε ότι ο θάνατος του Σινουάρ δεν είναι το τέλος της Χαμάς.
Στο διπλωματικό πεδίο, τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και την επιστροφή των ομήρων, ζήτησαν με κοινή δήλωσή τους οι ηγέτες ΗΠΑ, Γαλλίας, Γερμανίας και Βρετανίας, οι οποίοι συναντήθηκαν στο Βερολίνο, τονίζοντας παράλληλα ότι πρέπει να διασφαλιστεί πως η ανθρωπιστική βοήθεια φτάνει στους αμάχους.
Ο θάνατος του Σινουάρ ανοίγει τον δρόμο για εκεχειρία στη Μέση Ανατολή, εκτιμούν οι ηγέτες της Δύσης. Ωστόσο, υπάρχουν ζητήματα που δεν ευνοούν μία τέτοια εξέλιξη, όπως η στάση του Ισραήλ, καθώς ο Νετανιάχου θέτει ως προϋπόθεση, η Χαμάς να καταθέσει τα όπλα και να απελευθερωθούν χωρίς όρους οι όμηροι. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα συνεχίσει τους πολέμους στα δύο μέτωπα. Κρίσιμοι παράγοντες θεωρούνται, ο διάδοχος του Σινουάρ, αλλά και τα ισραηλινά αντίποινα στο Ιράν.