Η Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου για τη πεζοδρόμηση της παραλιακής οδού της Παροικιάς.

"Στο τελευταίο συμβούλιο η πλειοψηφία έφερε το θέμα την αλλαγής του χρόνου πεζοδρόμησης της παραλιακής οδού της Παροικιάς (Γ. Πάριου).

Αρχική της πρόθεση, όπως ομολόγησε, ήταν η 24ωρη πεζοδρόμηση από 1/5 μέχρι 31/10 υλοποιώντας την προεκλογική της δέσμευση. Για μια ακόμα φορά αποδείχθηκε η προχειρότητα αντιμετώπισης των προβλημάτων, αφού η 24ωρη πεζοδρόμηση προϋποθέτει συγκοινωνιακή μελέτη και επομένως τέτοια απόφαση δεν μπορούσε να παρθεί. Έτσι το «άγχος» να ανταποκριθούν στην προεκλογική δέσμευση τους οδήγησε στην πρόταση πεζοδρόμησης από τις 10.00 μέχρι τις 05.00 της επομένης.

Όλα αυτά γιατί αδυνατούν να πάρουν μέτρα μη στάθμευσης στην παραλία, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζουν παραπέρα την ζωή και συνθήκες εργασίας στον παραδοσιακό οικισμό, να επιβαρύνουν σε ώρες αιχμής το κυκλοφοριακό, να μην έχουν εξασφαλίσει επιπλέον χώρους στάθμευσης κλπ.

Η 24ωρη πεζοδρόμηση του παραλιακού προϋποθέτει να παρθούν μέτρα όπως τα παραπάνω και φυσικά με μελέτη ανάπλασης και αναβάθμισης του παραλιακού μετώπου.

Η πρόταση – απόφαση  της πλειοψηφίας σε αντίθεση με αυτή της μειοψηφίας 18.00-07.00μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει και αποδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι έβαλε ψηλά τον πήχη χωρίς να έχει την δυνατότητα, απογοητεύοντας τον παριανό λαό, όπως και σε άλλες περιπτώσεις. Για παράδειγμα στα απορρίμματα με αποτέλεσμα η κατάσταση να είναι χειρότερη από πριν".