Στην ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση και ανακαίνιση κέντρων υγείας, πολυδύναμων περιφερειακών ιατρείων και νοσοκομείων στις Κυκλάδες προχωρά το υπουργείο Υγείας.
Ειδικότερα, υπεγράφησαν συμβάσεις για έργα που αφορούν την ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση και ανακαίνιση των Κέντρων Υγείας Άνδρου, Τήνου, Πάτμου, Πάρου, Μήλου, Ίου και του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου (ΠΠΙ) Αστυπάλαιας, συνολικής αξίας 7.319.049,18 ευρώ.
Τις συμβάσεις υπέγραψαν χθες ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, Χρήστος Ροϊλός, και ο εκπρόσωπος της ανάδοχης εταιρείας "Κοινοπραξία Κοκκίνης Τεχνολογία Κατασκευών ΑΕ-Δομική Αθηνών ΑΤΕ".
Επιπλέον, θα υλοποιηθούν έργα που αφορούν:
- Ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση και ανακαίνιση ΠΠΙ Κέας, Κύθνου, Σίφνου, Σερίφου, Κιμώλου, συνολικής εκτιμώμενης αξίας 1.389.067 ευρώ.
- Ανέγερση νέας πτέρυγας Γ και κατεδάφιση παλιάς πτέρυγας Γ στο Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Νάξου, συνολικής εκτιμώμενης αξίας 5.483.871 ευρώ.
- Ανακαίνιση και εκσυγχρονισμός κτιριακών εγκαταστάσεων Νοσοκομείου Σύρου "ΒΑΡΔΑΚΕΙΟ και ΠΡΩΪΟ", συνολικής εκτιμώμενης αξίας 1.043.007 ευρώ.
- Προσθήκη κατ' επέκταση στο ΚΥ Αμοργού, συνολικής εκτιμώμενης αξίας 841.134 ευρώ.
Σημειώνεται ότι τους διαγωνισμούς για τα έργα ωρίμασε και διενήργησε η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ, με αναθέτουσα αρχή τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια του υπουργείου Υγείας. Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας "Ελλάδα 2.0" με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης - NextGenerationEU και υπάγεται στους ειδικούς όρους εκτέλεσης των δράσεων και έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
"Κάνουμε καθημερινά βήματα προς τα εμπρός", δήλωσε, από τη Μήλο, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη.
"Επενδύουμε στην αναβάθμιση των υποδομών, καθώς μιλάμε για τη μεγαλύτερη ανακαίνιση που έχει γίνει από την ίδρυση του ΕΣΥ, και ενισχύουμε παράλληλα και τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό με ένα πρόγραμμα 45 εκατ. ευρώ. Επενδύουμε, επίσης, και στους ανθρώπους με επιπλέον δυνατότητες εκπαίδευσης, επιστημονικά κίνητρα γιατί ακριβώς αυτοί είναι οι τρεις βασικοί πυλώνες: Οι υποδομές, ο εξοπλισμός και οι άνθρωποι, και ειδικά οι άνθρωποι έχουν μείνει πολλά χρόνια χωρίς υποστήριξη στο ΕΣΥ και ειδικά στην πρωτοβάθμια και ήρθε η ώρα να τους δώσουμε τα απαραίτητα εργαλεία, τις γνώσεις, τις δυνατότητες και το οργανωτικό πλαίσιο για να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους", πρόσθεσε η κ. Αγαπηδάκη.