Ο Καναδάς πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμους αγώνες, στον 1ο όμιλο του Ολυμπιακού Τουρνουά μπάσκετ των ανδρών, στο «Pierre Mauroy» της Λιλ… κάνοντας δώρο… ελπίδας στην εθνική Ελλάδας, που μετά από αυτό το αποτέλεσμα, μπορεί να προκριθεί στους «οκτώ»… αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να νικήσει τα «καγκουρό» την Παρασκευή (2/7, 14:30).

Πλέον, η «επίσημη αγαπημένη» του Βασίλη Σπανούλη κρατά την τύχη στα χέρια της και μπορεί να πάρει την πρόκριση με μία νίκη!

Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση ελληνική ομάδα μπορεί να είναι μέχρι και… δεύτερη.

Δείτε τα σενάρια πρόκρισης:

-Νίκη της Ελλάδας επί της Αυστραλίας και νίκη της Ισπανίας επί του Καναδά: Η Ελλάδα θα κατακτήσει την τρίτη θέση στην ισοβαθμία με την Αυστραλία (έχοντας κερδίσει το μεταξύ τους ματς) και θα ελπίζει να είναι μία από τις δύο καλύτερες τρίτες για να προκριθεί στα προημιτελικά.

-Νίκη της Ελλάδας μέχρι με 2 πόντους κόντρα στην Αυστραλία και ήττα της Ισπανίας από τον Καναδά: Θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία με Αυστραλία και Ισπανία, με την Ελλάδα να μένει στην 4η θέση. Ο λόγος είναι ότι θα έχει -5 στη διαφορά πόντων, όπως και η Ισπανία, ενώ η Αυστραλία θα βρίσκεται στο +10.

– Νίκη της Ελλάδας επί της Αυστραλίας με 3-9 πόντους και ήττα της Ισπανίας από τον Καναδά: Η Ελλάδα θα κατακτήσει την τρίτη θέση στην τριπλή ισοβαθμία με Αυστραλία και Ισπανία και θα περιμένει να δει αν θα είναι μία από τις δύο καλύτερες τρίτες.

-Νίκη με +10 πόντους της Ελλάδας επί της Αυστραλίας και νίκη του Καναδά επί της Ισπανίας: Η Ελλάδα θα βρεθεί σε τριπλή ισοβαθμία με Αυστραλία και Ισπανία και θα κατακτήσει την 2η θέση.

Κορυφαίος ο Γιάννης στην ήττα από την Ισπανία

Η Εθνική μας πάλεψε απέναντι στην Ισπανία,  ωστόσο εν τέλει λύγισε με 84-77 από τη «ρόχα», γνωρίζοντας τη δεύτερή της ήττα στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη κατάφερε να επιστρέψει από το -16, ισοφαρίζοντας σε 71-71, ωστόσο δεν πήρε το ροζ φύλλο που κατέληξε στα χέρια των παικτών του Σκαριόλο.

Σε ό,τι αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι κορυφαίος και πάλι για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που τελείωσε το ματς με 27 πόντους και 11 ριμπάουντ, με τον Τολιόπουλο να κάνει επίσης καλή εμφάνιση με 14 πόντους.

Στον αντίποδα από τους Ισπανούς, που πέτυχαν την πρώτη τους νίκη στο ολυμπιακό τουρνουά, ξεχώρισε ο Αλντάμα, ο οποίος με 19 πόντους και 12 ριμπάουντ, έκανε μεγάλη ζημιά στην Ελλάδα, με τον Γιουλ από την πλευρά του να έχει 13 πόντους με 3/6 τρίποντα.