Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πάρου– Αντιπάρου προς τα μέλη της και τα ΜΜΕ, αναφορικά με τα εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε Πάρο και Αντίπαρο, με την οποία απαιτούν από τους αρμοδίους του Υ.ΠΑΙ.Θ να προβούν στις προβλεπόμενες ενέργειες για την κάλυψη των αναγκών σε διδακτικό προσωπικό.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι τρεις μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς υπάρχουν κενά που οφείλονται στην ολιγωρία του Υπουργείου.

Επίσης, όπως αναφέρεται «Στα αιτήματα του κλάδου για την κάλυψη των διδακτικών αναγκών, το Υ.ΠΑΙ.Θ απάντησε με τις συντμήσεις τμημάτων σε πολλές περιοχές της χώρας, την αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών, μέσω των υποχρεωτικών υπερωριών για τις ανάγκες της υπηρεσίας, και τις δεύτερες και τρίτες αναθέσεις.

Ωστόσο, παρά και τα απαράδεκτα αυτά ημίμετρα, το πρόβλημα δεν αντιμετωπίστηκε στο σύνολό του». Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι ότι εν μέσω πανδημίας υπάρχουν τμήματα που λειτουργούν με 25 και 27 μαθητές!!!