Ο Σύλλογος PAWS, που διασώζει εκατοντάδες αδέσποτα σκυλάκια και γατάκια της Πάρου κάθε χρόνο και η λειτουργία του καταφυγίου του - το μοναδικό που υπάρχει στο νησί - βασίζεται αποκλειστικά σε συνδρομές μελών, δωρεές μέσω των social media και κάποιες έκτακτες χορηγίες, είναι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, ο σύλλογος Paros Animal Welfare Society (PAWS), είναι σε δύσκολη θέση και καλεί τον Δήμο Πάρου "να αναλάβει τις ευθύνες του" και προειδοποιεί πως για τις όποιες συνέπειες υπάρξουν από την συνεχιζόμενη αυτή αδιαφορία, "αποκλειστικά υπεύθυνος θα είναι ο Δήμος".

Αναλυτικά η ανάρτηση του συλλόγους PAWS:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, η Ομάδα του Καταφυγίου μας, και όλοι οι τετράποδοι μικροί μας φίλοι, σας εύχονται ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!! Με Υγεία και Ευτυχία σε εσάς και τις οικογένειές σας

Με την ευκαιρία σας ενημερώνουμε, ότι δυστυχώς, ο δήμος Πάρου δεν έχει δώσει ακόμα ούτε 1 € ευρώ από την σύμβαση που υπογράψαμε το Νοέμβριο του 2023!! Ύστερα από εξαντλητικές πιέσεις εκ μέρους μας και, παρόλες τις αβάσιμες δικαιολογίες που μας έχουν δώσει κατά καιρούς, φτάνουμε ήδη τους έξι μήνες(!) χωρίς καμία απολύτως οικονομική βοήθεια από το Δήμο! Δέκα χρόνια τώρα, μόνο υποσχέσεις, υποσχέσεις, υποσχέσεις!!!!

Προσπαθούμε με τη βοήθεια Δωρητών και φίλων μας να κρατήσουμε σε λειτουργία το καταφύγιο μας και δίνουμε την υπόσχεση, ότι δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ την προσπάθεια μας αυτή. Σας ευχαριστούμε όλους για την κατανόηση, την υποστήριξη και την βοήθεια σας στα ζωάκια μας

Περιμένουμε ότι κάποια στιγμή, ο δήμος Πάρου θα πάρει σοβαρά τις ευθύνες που του αναλογούν για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς του νησιού και θα τα φροντίσει όπως ορίζει ο ίδιος ο νόμος. Υπενθυμίζουμε ότι, όλα τα σκυλιά και γατιά του καταφυγίου μας είναι ήδη ηλεκτρονικά καταχωρημένα (τσιπαρισμένα) στο όνομα του Δήμου Πάρου!

Για τις όποιες συνέπειες από εδώ και στο εξής, λόγω της ανεξήγητης κωλυσιεργίας ή/και αδιαφορίας της δημοτικής αρχής στις ανειλημμένες οικονομικές της υποχρεώσεις, θα είναι καθαρά υπεύθυνος ο Δήμος Πάρου! Εμείς, σαν εθελοντές, προσφέρουμε τα μέγιστα τόσα χρόνια στο νησί αλλά, εξαρτώμενοι αποκλειστικά από δωρεές και κάποιες χορηγίες, μας είναι αδύνατον να συνεχίσουμε το έργο μας, χωρίς να έχουμε μια μόνιμη και επαρκή οικονομική στήριξη από τη δημοτική αρχή!