Μια καλή τουριστική χρονιά περιμένουν οι κάτοικοι της Σάμου και αυτό επιβεβαιώνεται από την πρώτη άφιξη κρουαζιερόπλοιου στο νησί.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Χάρης Ζαβουδάκης, από το Πυθαγόρειο  με φόντο το “Μπλέ Ζαφείρι” βλέπει τους πρώτους επισκέπτες να αποβιβάζονται για μια μονοήμερη εκδρομή.

Με λιμένα αφετηρίας το Τσεσμέ το κρουαζιερόπλοιο προσεγγίζει την Ρόδο, την Κώ, την Λέρο και τελευταίο σταθμό έχει την Σάμο. Η επιστροφή στην απέναντι ακτή γίνεται σε ελάχιστο χρόνο αφού απέχει μόλις εννέα ναυτικά μίλια.

Έδεσε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στο Πυθαγόρειο Σάμου 

Ο Τάσος Νικολαΐδης, τουριστικός πράκτορας, εξηγεί πως υπάρχει ένα πρόγραμμα για όσους επιθυμούν να περιηγηθούν στο νησί και δεν επιθυμούν να περιφέρονται στο Πυθαγόρειο. Εάν όλα πάνε καλά τότε τα δρομολόγια θα πυκνώσουν και οι επισκέπτες θα αυξηθούν, δηλώνει αισιόδοξα.

Έδεσε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στο Πυθαγόρειο Σάμου 

Η περιήγηση με οργανωμένες εκδρομές στις οποίες δηλώνουν συμμετοχή από την προηγουμένη ημέρα περιλαμβάνει επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, στο μουσείο κρασιού στο Βαθύ και σε παραδοσιακά εργαστήρια κεραμικής, από όπου μπορούν να πάρουν αναμνηστικά του ταξιδιού τους.

Αναχωρώντας οι τουρίστες παίρνουν μαζί τους μικρά δώρα, ως ενθύμια του ταξιδιού τους, όπως την κούπα του Πυθαγόρα και ένα μικρό μπουκαλάκι με ποτό.

Έδεσε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στο Πυθαγόρειο Σάμου 

Μια ευχάριστη παραμονή στο νησί δημιουργεί τις προϋποθέσεις να επιστρέψουν και η Σάμος να καταστεί τόπος διακοπών.