Νέα ενημέρωση από την "Κίνηση Πολιτών" Πάρου σχετικά με τις εργασίες που γίνονται στην παραλία του Μαρτσέλου, για την κατασκευή beach bar.

Όπως αναφέρει η Κίνηση Πολιτών:

Την Τρίτη, 18/06, επικοινωνήσαμε με τις ακόλουθες υπηρεσίες: Κτηματική Υπηρεσία Σύρου, Αστ. Τμήμα Πάρου και Δήμο Πάρου κατόπιν καταγγελιών πολιτών προς την Κίνηση, ότι κατασκευάζεται ξύλινη εξέδρα στην παραλία του Μαρτσέλου, μπροστά από το πρώην marcello beach bar και σε απόσταση μικρότερη των 30 μέτρων από τη γραμμή αιγιαλού.

Η επικοινωνία με τις υπηρεσίες έφερε στο φως τα παρακάτω στοιχεία:

1. Ο Δήμος Πάρου αρκέστηκε σε προφορική επιβεβαίωση της ΕΤΑΔ, ότι θα δοθεί στο μέλλον επίσημη, γραπτή έγκριση για την ξύλινη, υπό κατασκευή, εξέδρα. Δηλαδή η κατασκευή και τοποθέτηση ξεκίνησε, ουσιαστικά, χωρίς άδεια.

2. Όλες οι Υπηρεσίες δηλώνουν αναρμόδιες να επέμβουν, καθώς ισχυρίζονται ότι παρακάμπτονται από την ΕΤΑΔ.

Επομένως, προκύπτουν τα παρακάτω ερωτήματα:

● Από τη στιγμή που δεν υπήρχε επίσημη επιβεβαίωση από την ΕΤΑΔ, γιατί δεν διέκοψε ο Δήμος και η Πολεοδομία τις σχετικές εργασίες; Μπορεί δηλαδή ο κάθε πολίτης με “προφορική άδεια” να κτίσει;

● Ποιος ελέγχει αυτή τη στιγμή αν οι κατασκευές γίνονται με βάση τις διατάξεις του Νόμου περί ξύλινων εξεδρών;

● Ποιος ελέγχει γενικά τις οικοδομικές εργασίες στο εν λόγω Beach Bar και μάλιστα σε μια περιοχή που έχει χαρακτηριστεί ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και χρήζει ιδιαίτερης προστασίας;

Επιπλέον, κατασκευάστηκε και ένας απορροφητικός (όχι στεγανός) βόθρος. Υπάρχει άδεια για την κατασκευή του; Πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις, έτσι ώστε τα λύματα να μην καταλήγουν στη θάλασσα; Υπάρχει γραπτή άδεια ή κατασκευάζεται και ο βόθρος με προφορικές επιβεβαιώσεις;

Υπάρχουν προφανώς υποψίες λόγω ιστορικού παραβατικότητας από την εν λόγω επιχείρηση.

Τέλος, ο δρόμος που οδηγεί στην παραλία του Μαρτσέλου παραμένει από τον Μάρτιο μέχρι και 27/06, που συντάχτηκε αυτό το κείμενο, κλειστός.

Πρόσφατα τοποθετήθηκαν και πέντε τουλάχιστον μεγάλοι φοίνικες στο δρόμο. Αντίστοιχες φωτογραφίες είχαν σταλεί την προηγούμενη εβδομάδα και στο Δήμο, που όμως ισχυρίστηκε, ότι ο δρόμος είναι ανοικτός και η πρόσβαση στην παραλία ελεύθερη.

Κλειστός δρόμος: 20/06/2024