Η εμπλοκή κόρης απόστρατου της ΕΛ.ΑΣ. στην υπόθεση με τους δανειολήπτες
Η κόρη πρώην απόστρατου αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας και δικηγόρος ήταν το πρόσωπο που «έκαψε» τον 53χρονο ο οποίος εμφανιζόταν ως ο άνθρωπος που θα ενέτασσε δανειολήπτες στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, καταθέτοντας στους «Αδιάφθορους» του Εσωτερικών Υποθέσεων. Έδωσε στοιχεία τα οποία διαπίστωσε η ίδια, συνεργαζόμενη με την εταιρεία του 53χρονου, σύμφωνα με τα οποία, οι πελάτες εξαπατούνταν καθώς έδιναν προκαταβολές και δεν εντάσσονταν στον μηχανισμό. Όμως ενώπιων του ανακριτή στον οποίο απολογήθηκε ο 53χρονος, μαζί με τον αστυνομικό συνεργό του, η «κατήγορος» έγινε «υπερασπίστρια», καθώς εμφανίστηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, προκαλώντας πολλά ερωτηματικά στους αξιωματικούς του Εσωτερικών Υποθέσεων.
Μετά την απολογία του ο 53χρονος, με τις συχνές εμφανίσεις στο διαδίκτυο όπου έδινε συμβουλές, αφέθηκε ελεύθερος, όπως και ο αστυνομικός που φέρεται να έκανε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους πελάτες, ακόμα και την ώρα που η υπηρεσία του, του είχε αναθέσει με μια μοτοσικλέτα να μεριμνά για την ασφάλεια του Μεγάρου Μαξίμου.
Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο 53χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι απολαμβάνει την εμπιστοσύνη των πελατών του λέγοντας ότι «ένα από τα φερόμενα ως θύματα, την ημέρα που ήταν προγραμματισμένη η ανακριτική απολογία, ενώ είχε ξεσπάσει το υποτιθέμενο “σκάνδαλο”, προέβην στην κατάθεση οφειλόμενου χρηματικού ποσού προς την εταιρεία». Συνεχίζοντας την επιχειρηματολογία του έδωσε τη δική του εκδοχή για την υπόθεση, λέγοντας ότι «το μόνο αληθές είναι ότι η εταιρεία διέκοπτε μονομερώς τη συνεργασία με όποιον δεν τηρούσε τις συμβατικές υποχρεώσεις!». Σε μια από τις περιπτώσεις μάλιστα, ένα από τα οχτώ θύματα του 53χρονου, ενώ είχε συμφωνήσει να καταβάλει 6.000 ευρώ, έδωσε ως προκαταβολή το 50% και στη συνέχεια απαιτούσε να συνεχιστεί η διαδικασία ένταξης του στον μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, με τον 53χρονο να τον ενημερώνει ότι «θα συνεχίσουμε κανονικά την ένταξη στον μηχανισμό με μοναδική προϋπόθεση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του».
Από την πλευρά του, ο αστυνομικός που βρέθηκε κατηγορούμενος στην υπόθεση, έχει παραδεχτεί ότι συμμετείχε σε δυο περιπτώσεις από τις οχτώ που περιλαμβάνει η δικογραφία και ότι γνωρίζει τον 53χρονο τα τελευταία δύο χρόνια, χωρίς να έχει κάτι μεμπτό να του καταμαρτυρήσει.
Η έρευνα των Εσωτερικών Υποθέσεων αφορά σε οχτώ περιπτώσεις στις οποίες τα θύματα εξαπατήθηκαν, με το συνολικό παράνομο όφελος να φτάνει τις 73.000 ευρώ.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης του 53χρονου, ποινικολόγοι Γιάννης Γλύκας και Δημήτρης Μπελδέκος, μετά τις απολογίες τους, όπου οι πελάτες τους αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους εμφάνισης μια φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους και χρηματική εγγύηση, μιλώντας στη «Ζούγκλα» ανέφεραν ότι «πρόκειται για μια καθ’ όλα νόμιμη επιχείρηση χωρίς ίχνος ψευδών καταστάσεων σε οποιονδήποτε Έλληνα πολίτη και με τουλάχιστον τετρακόσιους πελάτες σε όλη την Ελλάδα.
Ο εντολέας μας αρνείται τις αποδιδόμενες σε αυτόν κατηγορίες, πόσο μάλλον την κατηγορία της απάτης και της συμμορίας. Πρέπει να σημειωθεί ότι η εταιρεία που διευθύνει είναι μία από τις κορυφαίες στη διαδικασία εξωδικαστικού συμβιβασμού χρεών που υπάρχει στη χώρα μας.
Κατά την ανακριτική απολογία θα προσκομισθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία που αποδεικνύουν την αλήθεια των ισχυρισμών μας».
Πηγή: zougla.gr