H απόφαση για την παραίτηση της Γενικής Γραμματέως Τουριστικής Πολιτικής, Βίκυς Λοϊζου είχε «κλειδώσει» εδώ και καιρό, όπως και της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου.
Και αν για τη δεύτερη ήταν ευρέως γνωστό ότι είχε αποφασίσει να είναι υποψήφια στην εκλογική περιφέρεια της Εύβοιας, για την κα Λοϊζου δεν ήταν τίποτα σίγουρο μέχρι την τελευταία στιγμή.
Ύστερα όμως από ένα ραντεβού που είχε η ίδια περί τα τέλη Δεκεμβρίου, η υποψηφιότητά της κλείδωσε. Το ραντεβού έγινε με τον Γενικό Γραμματέα -και δεξί χέρι- του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Paros 24, ο πρωθυπουργός ήταν απόλυτα σύμφωνος με την εν λόγω υποψηφιότητα. Μάλιστα ο ίδιος ο πρωθυπουργός μέσω του Δημητριάδη φέρεται να της πρότεινε να είναι υποψήφια. Προς τούτο της υποσχέθηκε ισχυρή κομματική και πολιτική στήριξη, γεγονός που άμβλυνε τις όποιες ενστάσεις της κυρίας Λοϊζου.
Από ότι φαίνεται το Μαξίμου έχει απογοητευτεί από δύο εν ενεργεία βουλευτές της εκλογικής περιφέρειας των Κυκλάδων και θέλει να εισέλθει " νέο αίμα" στον εκλογικό στίβο. Σαφή στήριξη του πρωθυπουργού θα έχει και ο Φίλιππος Φόρτωμας που αποτελεί "πουλέν" του Μητσοτάκη, καθώς είναι συνοδοιπόρος του Πρωθυπουργού από το μακρινό 2004.
Όσον αφορά για τη Βίκυ Λοϊζου, κατά τα χρόνια που η ΝΔ βρισκόταν στην αξιωματική αντιπολίτευση, η ίδια ήταν σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη επί οικονομικών θεμάτων. Με την ανάληψη της εξουσίας από τη Ν.Δ. ανέλαβε Γενική Γραμματέας Οικονομικού Σχεδιασμού της Κυβέρνησης, ενώ στη συνέχεια μετατέθηκε στη θέση της Γενικής Γραμματέως του υπουργείου Τουρισμού. Τέλος κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, το όνομά της είχε ακουστεί και για τη θέση της υφυπουργού.
Η Βίκυ Λοϊζου, είναι πολιτικός επιστήμων – διεθνολόγος, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ευρωπαϊκή Πολιτική και Διοίκηση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ειδικεύεται στον στρατηγικό σχεδιασμό και τις μεταρρυθμίσεις, και ειδικότερα στον σχεδιασμό και την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων στον χώρο της οικονομίας και της αγοράς.
Έχει μεγάλη και ευρεία εμπειρία στη δημόσια διοίκηση έχοντας υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης διαδοχικά στο Υπουργείο Άμυνας, το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Ανάπτυξης. Ειδικά στο Υπουργείο Ανάπτυξης (2012-2015) ήταν υπεύθυνη για την παρακολούθηση και τον συντονισμό όλων των μεταρρυθμίσεων της αγοράς καθώς και για τη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και Διεθνείς Οργανισμούς, όπως τον ΟΟΣΑ και την Παγκόσμια Τράπεζα.