Στα δικαστήρια της Ευελπίδων έφτασε λίγο μετά τις 9 το πρωί της Κυριακής ο 44χρονος «Γιώργος» για να απολογηθεί, μετά τη σύλληψή του χθες το απόγευμα για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Νέο Ψυχικό. Η μεταγωγή του έγινε υπό ισχυρά μέτρα ασφαλείας, με την αστυνομική πομπή να αποτελούν πέντε οχήματα. Αρχικά ο 44χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα εκτελέσεων και ακολούθως οδηγείται σε ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για να απολογηθεί.

Νέα δεδομένα στην υπόθεση

Νέα δεδομένα στην υπόθεση της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου στο Νέο Ψυχικό, με τις αρχές να προχωρούν στη σύλληψη, κατόπιν σχετικού εντάλματος, του 44χρονου υπόπτου που προσήχθη για την μαφιόζικη εκτέλεση. Ο 44χρονος θεωρείται γνώριμος στις αρχές, καθώς στο παρελθόν έχει εμπλακεί σε υπόθεση απαγωγής.

Πιο αναλυτικά, οι δικαστικές αρχές εξέδωσαν – με βασει τα στοιχεία που τους διαβίβασαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής – ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 44χρονου για ανθρωποκτονια από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία και σήμερα το πρωι οδηγείται στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών και στη συνέχεια σε ανακριτή, από τον οποίο πιθανώς θα πάρει προθεσμία για να απολογηθεί τα επόμενα 24ωρα.

Ο ίδιος αρνείται κάθε ανάμιξη στην δολοφονία του τοπογράφου, ωστόσο υπάρχουν πολλά στοιχεία σε βάρος του σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Τα στελέχη της Ασφάλειας εκμεταλλεύτηκαν σύμφωνα με πληροφορίες, ένα συγκεκριμένο λάθος που έκανε και έχει σχέση με τη μοτοσικλέτα και το οποιο δεν αποκαλύπτουν και αξιοποίησαν πλhροφορίες από τον υπόκοσμο της νύχτας. Ετσι, βρήκαν πολύ συντομα την άκρη του νήματος.

Πώς κινήθηκε ο 44χρονος μετά τη δολoφονία στο Ψυχικό

Ο 44χρονος έφυγε με το σκούτερ, πήγε στου Ζωγράφου, προφανώς για να θολώσει τα νερά και κατέληξε σε υπόγειο πάρκινγκ πολυκατοικίας, που ανήκει σε συγγενικό του πρόσωπο, στο Μαρούσι, περιοχή όπου και διαμένει στο σπίτι της συντρόφου του.

Άφησε εκεί το σκούτερ και έφυγε με τη δική του μοτοσικλέτα μια BMW και επέστρεψε στο δικό του σπίτι, στο Νέο Ψυχικό, το οποίο όπως αποκαλύπτεται είναι πολύ κοντά στο σημείο που δολοφονήθηκε ο 54χρονος τοπογραφος.

Ακολούθως ο 44χρονος έγινε αντιληπτός με ένα νοικιασμένο βαν να προσπαθεί να φορτώσει τη δικη του μοτοσικλέτα από το σπίτι του στο Ν. Ψυχικό. Σε κάποια απόσταση ακολουθούσε η σύντροφός του με ΙΧ.

Οι αστυνομικοί της Ασφαλειας Αττικής αποφάσισαν να επέμβουν, όχι γιατι φοβήθηκαν πως ο ύποπτος θα έφευγε από την Αθήνα, αλλά επειδή θεώρησαν ότι θα εξαφάνιζε ενοχοποιητικά στοιχεία.

Προφανώς, ο 44χρονος είχε προλάβει να απομακρύνει από το υπόγειο γκαράζ στο Μαρούσι το σκούτερ που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία και ακόμη δεν έχει βρεθεί όπως και τα δυο πιστόλια που χρησιμοποίηθηκαν στη δολοφονία.

Πάντως, σε έρευνες που έγιναν τόσο στο σπίτι του στο Ν. Ψυχικό όσο και στο σπίτι που έμενε με τη συντροφό του στο Μαρούσι, κατασχέθηκαν ρουχισμός (γάντια, ζώνη) αλλά και κινητά τηλέφωνα, κάρτες SIM, συσκευη GPS και άλλα αντικείμενα που εστάλησαν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ για γενετικό υλικο, δακτυλικά αποτυπώματα, ίχνη πυρίτιδας.

Όσον αφορά το κίνητροτης δολοφονίας οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι έχει σχέση με τη Μύκονο, όπου δραστηριοποιήθηκε επι χρόνια επαγγελματικά το θύμα, με επιτυχία – όπως λένε οσοι γνωρίζουν – κάτι που φαίνεται πως είχε δυσαρεστήσει κάποιους ανταγωνιστές, οι οποίοι τον θεωρούσαν απειλή για τα οικονομικά τους συμφέροντα.

Όσα αποκάλυψε η σύντροφός του

Η σύντροφός του, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, φέρεται να αποκάλυψε στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών όπου προσήχθη και εξετάστηκε ότι προ μήνων είχαν ταξιδέψει στη Μύκονο με τον 44χρονο, ο οποίος είχε συναντήσεις στο νησί με άτομα, για «δουλειές» όπως φέρεται να της είχε πει.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναγνώρισε σε φωτογραφίες που της έδειξαν οι αστυνομικοί ένα από τα άτομα αυτά.

Ο συγκεκριμένος, βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας της Ασφάλειας, κλιμάκιο της οποίας βρέθηκε στη Μύκονο και αναζήτησε μέσα από καταθέσεις στοιχεία για τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του τοπογράφου, οι οποίοι όπως όλα δείχνουν πλήρωσαν για να βγεί από τη μέση ο άτυχος 54χρονος.

Αύριο αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις από την ασφάλεια.