Θύμα ξυλοδαρμού είχε πέσει παλαιότερα ο 54χρονος τοπογράφος - μηχανικός Παναγιώτης Στάθης, κάτοικος Χαλανδρίου και πατέρας δύο παιδιών, που δολοφονήθηκε το πρωί της Τρίτης στο Ψυχικό.

Η επίθεση συνδέεται με την επαγγελαμτική δραστηριότητά του στην Μύκονο, ενώ σε μικρότερη κλίμακα έκανε δουλειές στην ϊο και την Πάρο.

Ο Παναγιώτης Στάθης, 54 ετών και πατέρας δύο παιδιών, εδώ και πολλά χρόνια ως μηχανικός τοπογράφος έκανε δουλειές στη Μύκονο, όπου εκτός από τοπογραφικές μελέτες, είχε ασχοληθεί και με αγοραπωλησίες ακινήτων υψηλής αξίας.

Πηγές ανέφεραν ότι στο παρελθόν το θύμα της δολοφονικής επίθεσης είχε δεχθεί επίθεση στη Μύκονο από ανθρώπους που είχε διένεξη, χωρίς όμως να δοθεί συνέχεια στο περιστατικό.

Αντίθετα, τον Ιούλιο του 2023 είχε αναφέρει τρία άτομα του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν έξω από το σπίτι του στο Χαλάνδρι. Μάλιστα είχε απευθυνθεί στις Αρχές όπου και του συνέστησαν να προχωρήσει σε ιατροδικαστική εξέταση, κάτι που τελικά δεν έκανε, παρόλο που υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστων στο ΑΤ Χαλανδρίου.

Η προστριβή

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Βασίλη Λαμπρόπουλο, φέρεται να υπήρχε προστριβή για διαχείριση ακινήτων σε κεντρική περιοχή της Μυκόνου για την οποία κι άλλες φορές υπήρχαν αναφορές για απειλές, ξυλοδαρμούς κλπ.

Σημειώνεται πως μετά τον ξυλοδαρμό του ο άτυχος 34χρονος συνοδευόταν για ένα διάστημα από ιδιώτες φρουρούς.

Με κύριο ζητούμενο αν μία από τις παλαιότερες ή νεότερες διενέξεις οδήγησε στην δολοφονική επίθεση σε βάρος του από την επονομαζόμενη «μαφία της Μυκόνου» ή από άλλους δράστες με εντελώς διαφορετικό κίνητρο.

Ψυχικό: Πώς έγινε το συμβάν

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο εκτελεστής ήταν πάρα πολύ έμπειρος, "αφού άδειασε τον πρώτο γεμιστήρα, άλλαξε γεμιστήρα και στη συνέχεια έριξε άλλες 4 σφαίρες, τις χαριστικές βολές. Από αυτό συμπεραίνουμε ότι ο δράστης εξέτασε εάν το όπλο δουλεύει μετά τις ριπές ώστε διαφεύγοντας να έχει γεμάτο το πιστόλι του για ενδεχόμενο συμπλοκής», επισημαίνει αστυνομική πηγή.

Όλα έγιναν λίγα λεπτά πριν τις 09:00 το πρωί, όταν ένα σκούτερ μεγάλου κυβισμού πλησίασε το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 34χρονος στην οδό 25ης Μαρτίου στο Ψυχικό.

Ξαφνικά, ο οδηγός της μηχανής έβγαλε όπλο και πυροβόλησε τον άνθρωπο που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο. Ενα αυτοκίνητο, το οποίο ανήκε στην εταιρεία  του.

Τουλάχιστον 15 κάλυκες

Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονίας περισυνέλεξαν τουλάχιστον 20 κάλυκες. Οιπληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον 8 σφαίρες βρήκαν τον 54χρονο.