To Paros 24 από την πρώτη στιγμή, και μέσω νομικών πηγών, γνώριζε τις εξελίξεις επί της υπόθεσης. Άλλωστε οι διάφορες φήμες είχαν κατακλίσει τα σοκάκια του νησιού.

Σεβόμενοι όμως την λεπτή θέση που βρισκόταν η 20χρονη, καθώς και την εν εξελίξει προανακριτική διαδικασία, θεωρήσαμε καθήκον μας να προστατέψουμε αυτό το κορίτσι, και να δημοσιεύσουμε τις πληροφορίες μας μόλις καταλαγιάσει ο ντόρος.

Λίγα Λόγια για την υπόθεση    

Όλα ξεκίνησαν όταν τα ίχνη της Νεκταρίας χάθηκαν, και η μητέρα της δήλωσε την εξαφάνισή της στο Α.Τ. Πάρου. Ενώ το νησί βρισκόταν στο πόδι για τον εντοπισμό της, η νεαρή κοπέλα δραπέτευσε για την Αθήνα. Πιο συγκεκριμένα, η Νεκταρία μετέβη στην Αθήνα την  προηγούμενη Παρασκευή, και μάλιστα την επόμενη ημέρα κατήγγειλε τον βιασμό της από τον ίδιο της τον πατριό!

Η καταγγελία έγινε το πρωί του προηγούμενου Σαββάτου σε αστυνομικό τμήμα των Καμινίων και, αφού είπε στους αστυνομικούς πως είναι καλά στην υγεία της και πως έφυγε με τη θέλησή της από την Πάρο, υπέβαλε μήνυση εναντίον του πατριού της για σεξουαλική κακοποίηση, η οποία γίνεται κατ’ εξακολούθηση από το 2016, δηλαδή από όταν ήταν στην τρυφερή ηλικία των 15 ετών!

Όπως προκύπτει από την κατάθεση που έδωσε η κοπέλα στους άνδρες της Αστυνομίας, στο παρελθόν είχε ξαναφύγει από το σπίτι άλλες δύο φορές για τον ίδιο λόγο. Συγκεκριμένα, φέρεται ότι είπε πως δεν μπορούσε να αντέξει την κακοποίηση από τον άνδρα της μητέρας της, ενώ παράλληλα κανείς δεν έκανε το παραμικρό για να την προστατεύσει.

Ακόμη η 20χρονη εξήγησε ότι φιλοξενείται από μια ξαδέλφη της στα Καμίνια και μόλις είδε ότι την αναζητούν, πήγε στο τμήμα για να πει στους αστυνομικούς αφενός ότι είναι καλά και ότι θέλει να υποβάλει μήνυση σε βάρος του πατριού της και αφετέρου ότι δεν θέλει να επιστρέψει στην Πάρο.

Την ίδια ώρα η 20χρονη Νεκταρία, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της κατά την παρουσία της στην εκπομπή ¨Αλήθειες με τη Ζήνα". Η κοπέλα, μάλιστα,  μίλησε στην εκπομπή, δείχνοντας το πρόσωπο της στον φακό επειδή ,όπως είπε, “δεν έχει κάνει κάτι για να ντρέπεται”.

Στην ίδια εκπομπή μίλησε κάτοικος της Πάρου ο οποίος είπε ότι συνάντησε τον πατριό και την 20χρονη σε απόμερο μέρος ενώ ,όπως ανέφερε ακούγονταν διάφορα για το θέμα αυτό από την τοπική κοινωνία.


Μητέρα 20χρονης: «Δεν μου είχε πει για βιασμό»

Από την πλευρά της, η μητέρα της σημείωσε ότι «είχα πολλές κακές αντιδράσεις από εκείνη. Δεν μου είχε πει ποτέ ότι βιάστηκε από τον πατριό της. Δεν γνωρίζω και να έχει πάει σε αστυνομικό τμήμα», προσθέτοντας πως αν ήξερε η Αστυνομία για την υπόθεση, θα είχε κινηθεί ήδη η διαδικασία.

«Εμένα με κάλεσαν χθες, όχι το 2017 που λέει η μικρή. Ή που λέει ότι το ήξερα από πιο παλιά. Εγώ δεν γνώριζα τίποτα», προσέθεσε. Επιπλέον, όπως δήλωσε, η νεαρή κοπέλα δεν έμενε μαζί τους. «Έχει κάνει 5 προφίλ στο Facebook, μιλούσε σε πολλά αγόρια και σε ομαδικές. Και ποτέ δεν μου είχε μιλήσει!», τόνισε.

Επιπλέον, δήλωσε το εξής για την κόρη της: «Είχε μείνει σε ενδιαφέρουσα από ένα παλικάρι, το οποίο μου το είχε πει, και δεν ήθελε το παιδί. Μιλούσε ταυτόχρονα με ένα παιδί από τη Χίο. Σηκώθηκε και έφυγε και πήγε εκεί. Δυόμισι μηνών έγκυος και πήγε να το φορτώσει στο παλικάρι. Και αυτό η αστυνομία το γνωρίζει. Πήγαμε να το ρίξουμε».

Στη συνέχεια, η μητέρα της 20χρονης αποκάλυψε πως είχε πάει και την κόρη της και τον γιο της σε ψυχίατρο.

«Από πολύ μικρή την εξετάζει ψυχίατρος και ψυχολόγος, όπως και τον αδελφό της. Έχουν ψυχολογικά προβλήματα, όχι όμως από την οικογένεια. Τα παιδιά αυτά γεννήθηκαν με πρόβλημα. Είχε κάνει θεραπεία και η Νεκταρία. Από 7-8 ετών πήγαινε σε ψυχολόγο. Παίρνει φάρμακα και είναι μέσα σε θεραπεία», εξήγησε.

Τι απαντά ο πατριός που φέρεται να κακοποίησε σεξουαλικά την 20χρονη Νεκταρία

Ο πατριός της Νεκταρίας, εμφανιζόμενος στην εκπομπή Τlive με την Τατιάνα Στεφανίδου,  αρνήθηκε κατηγορηματικά τις καταγγελίες, ενώ τόνισε ότι η Νεκταρία ψεύδεται, όπως έκανε κατ΄επανάληψη και στο παρελθόν. Τόνισε, μάλιστα, ότι ποτέ στο παρελθόν η 20χρονη δεν ανέφερε κάτι παρόμοιο, αν και θα μπορούσε να ενημερώσει τους συγγενείς και ιδίως τη θεία της. Επίσης φάνηκε να επιρρίπτει την ευθύνη για αυτές τις αποκαλύψεις, σε σχέσεις που έχει συνάψει μέσω facebook η 20χρονη.  

Τη θέση του πατριού, εκτός της μητέρας, πήρε και η κόρη του όπως θα δείτε παρακάτω.  

Ξέσπασε η μεγάλη κόρη του πατριού της Νεκταρίας – «Ο πατέρας μου δεν είναι βιαστής, σας σιχάθηκα»

Η πρώτη κόρη του πατριού της Νεκταρίας, έλυσε τη σιωπή της, με ένα βίντεο που ανέβασε η ίδια στο διαδίκτυο: «τη μια μέρα μιλάει για βιασμό και την άλλη για απόπειρα βιασμού. Ξεκαθαρίζω πως είμαι 33 ετών και ποτέ ο πατέρας μου, δεν με έχει αγγίξει σεξουαλικά. Είναι όλα ψέματα σε μια ιστορία που με έχει κουράσει.»

«Ο πατέρας μου μπορεί να φωνάζει, μπορεί να τσακώνεται αλλά βιαστής δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα γίνει σήμερα στα 60 του χρόνια» λέει η 33χρονη και συνεχίζει: «έχω σιχαθεί τους ανθρώπους του νησιού που το έπαιζαν φίλοι του, τον υποστήριζαν και τώρα τον βρίζουν και τον κατηγορούν χωρίς να έχουν κανένα στοιχείο. Απλά επειδή κάτι άκουσαν.»

Η 33χρονη τονίζει πως ο πατέρας της υπήρξε σωστός ακόμα και μετά το διαζύγιο με τη μητέρα της. Τότε που γνώρισε τη μητέρα της Νεκταρίας ενώ εκείνη ήταν ακόμα μωρό: «την είχε σαν κόρη του και την αγαπούσε σαν βιολογικός πατέρας. Πλήρωνε τα πάντα και ήταν υπόδειγμα. Η Νεκταρία όμως είναι ένα άτομο με νοητική στέρηση που ξεκίνησε να δημιουργεί προβλήματα. Ανέβαζε γυμνές φωτογραφίες στο ίντερνετ, έκανε σχέσεις με μεγαλύτερους και παρά τις προσπάθειες δεν επανήλθε.»

Δείτε τι λέει η 33χρονη στο βίντεο του syrospress

Κώστας Γιαννόπουλος-Πρόεδρος Χαμόγελου του Παιδιού:     " Η κοπέλα είχε καταγγείλει και στο παρελθόν τον βιασμό της"

Σε σοβαρές καταγγελίες για τον τρόπο που οι αρχές χειρίστηκαν την υπόθεση της 20χρονης Νεκταρίας από την Πάρο, προχώρησε το μεσημέρι της  Τετάρτης, στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα, ο πρόεδρος του “Χαμόγελο του Παιδιού”, κος Κώστας Γιαννόπουλος, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο η κοπέλα είχε καταγγείλει εδώ και χρόνια τον βιασμό της από τον πατριό της και επιβεβαίωσε πως η κοπέλα είχε καταγγείλει και στο παρελθόν τον πατριό της για σεξουαλική κακοποίηση.

Ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος

Μάλιστα, το Χαμόγελο επιβεβαίωσε πως «δέχθηκε και μεταβίβασε στην Αρμόδια Εισαγγελία δύο αναφορές, το 2013 και το 2016. Οι αναφορές αυτές αφορούσαν σε σωματική κακοποίηση των παιδιών από τον πατριό και τη μητέρα, καθώς και σε πιθανή σεξουαλική εκμετάλλευση των ανήλικων κοριτσιών από τρίτα άτομα εν γνώσει της μητέρας». Όπως ανέφερε το Χαμόγελο του Παιδιού είχε δεχτεί «κλήσεις που επιβεβαίωσαν πληροφορίες για την κακοποίηση που δεχόταν η ενήλικη από την ηλικία των 15 ετών από συγγενικό της πρόσωπο, ενώ επικοινώνησε με τον Αξιωματικό Υπηρεσίας του Αστυνομικού Τμήματος του τόπου καταγωγής της ενήλικης, ο οποίος επιβεβαίωσε τις επαναλαμβανόμενες φυγές της κοπέλας. Ο οργανισμός τότε είχε τονίσει πως η ενήλικη πιθανόν να βρίσκεται σε κίνδυνο.

Το ρεπορτάζ του Paros24

Σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν στα χέρια μας, η εν λόγω οικογένεια κατοικεί στις Λεύκες, ενώ διαθέτει σπίτι και στη Νάουσσα.

Ο πατριός έχει και κατά το παρελθόν προκαλέσει την τοπική κοινωνία. Χαρακτηριστικό είναι ένα περιστατικό που μας περιέγραψε κάτοικος του χωριού ο οποίος είδε τον πατριό να χτυπά έντονα τη μητέρα της Νεκταρίας σε δημόσιο χώρο, κοντά στη πλατεία του χωριού. Όταν ο ίδιος ζήτησε τον λόγο,  η μητέρα τον διαβεβαίωσε ότι δεν έγινε κάτι, και ότι μάλλον λόγω του σκότους δεν είδε καλά ! Ο αυτόπτης μάρτυρας κατευθύνθηκε την επόμενη και έκανε καταγγελία, με τις αρχές να μην δίνουν συνέχεια στο θέμα.

Έτερος κάτοικος μας ανέφερε ότι ο φερόμενος ως θύτης, είχε θέματα εξάρτησης από το αλκοόλ, και όποτε έπινε ξέσπαγε πάνω στην υπόλοιπη οικογένεια. "Αυτός ήταν ο λόγος που η μεγαλύτερη κόρη έφυγε από το σπίτι (σ.σ. αν και η ίδια το αρνείται). Όσον αφορά τον μικρότερο αδερφό της Νεκταρίας, είναι γνωστό ότι παρουσιάζει έντονη αντικοινωνική συμπεριφορά, ενώ έχει ακουστεί ότι κατά το παρελθόν έχει απασχολήσει και τις αρχές" συμπληρώνει ο συγκεκριμένος μάρτυρας.

Επίσης ο μάρτυρας μας ανέφερε ότι τουλάχιστον άλλοι δύο κάτοικοι του χωριού έχουν συναντήσει τον πατριό με την κόρη σε απόμερα μέρη, μακριά από το χωριό. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά "τί γυρεύει ένας πατριός σε λαγκάδια, στη μέση του πουθενά με την ανήλικη (τότε) κόρη της γυναίκας του, και μάλιστα εντός αυτοκινήτου ;"

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες από νομικές πηγές, η προκαταρκτική εξέταση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, και μάλιστα υπό την προσωπική επίβλεψη του επικεφαλής της Εισαγγελείας Πρωτοδικών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα κληθεί η Νεκταρία να καταθέσει, αλλά και να εξεταστεί από ιατροδικαστή. Τέλος ο πατριός θα κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου.

Με πληροφορίες από: zinapost, ereportaz, dikastikoreportaz, syrospress