Μεταξύ των άλλων σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο θέσαμε τα παρακάτω:
1. Για την ενδεχόμενη προσέγγιση ταχύπλοου επιβατικού σκάφους στο αλιευτικό καταφύγιο του Πίσω Λιβαδιού.
Το θέμα αυτό το φέραμε αρχικά στην Κοινότητα της Μάρπησσαςώστε να ανατραπεί η προηγούμενη θετική γνωμοδότηση του Κοινοτικού Συμβουλίου και στην συνέχεια ζητήσαμε την ένταξη του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αναπτύξαμε τους λόγους για τους οποίους δεν μπορεί και δεν πρέπει να δοθεί η άδεια προσέγγισης του ταχύπλοου. Οι επιθυμίες και τα συμφέροντα των επενδυτών και στην προκειμένη περίπτωση των εφοπλιστών δεν μπορούν να καθορίζουν την «ανάπτυξη» σε αυτόν τον τόπο, γιατί αυτού του είδους η ανάπτυξη προωθεί την υποβάθμιση και την απαξίωση του νησιού μας.Ενώ εμείς και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, σε αντίθεση με την παράταξη του Μ. Κωβαίου, εκτός του Π. Κεμπάμπηήταν κατά της δρομολόγησης, προκαλεί απορίες η στάση του αρμόδιου Αντιδημάρχου για την περιοχή Α. Άγουρου που «πατώντας σε δυο βάρκες» ψήφισε παρών.Επίσης προτείναμε και έγινε δεκτή από την πλειοψηφία, η καταδίκη σχετικού δημοσιεύματος που στοχοποιούσεμέλος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάρου- Αντιπάρου ότι προωθεί την αρνητική απόφαση προς ίδιο όφελος και ζητούσε την παρέμβαση των αρμόδιων αρχών σε περίπτωση αρνητικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου γιατί τάχα πίσω από αυτήν κρύβονται οργανωμένα συμφέροντα.
2. Για τον σχεδιασμό της δημοτικής Αρχής σχετικά με την περισυλλογή των απορριμμάτων.
Ζητήσαμε από την Δημοτική Αρχή να εκθέσει τον σχεδιασμό της για την περισυλλογή των απορριμμάτων. Είναι γεγονός ότι η κατάσταση παραμένει η ίδια και σε κάποιες περιπτώσεις είναι χειρότερηαλλά απάντηση δεν πήραμε. Αντίθετα αντίο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χ. Μαούνης να αναφερθεί στο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής , μας μίλησε για τις ευθύνες της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής του Μ. Κωβαίου, επιρρίπτοντας μάλιστα ευθύνες και στην Λαϊκή Συσπείρωση για το τι συνέβαινε!.Επειδή προφανώς δεν είχε επαφή με τα κοινά στο παρελθόν και δεν έχει φροντίσει να ενημερωθεί, αγνοεί τις παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στο ζήτημα της καθαριότητας, τις καταγγελίες της και τις προτάσεις της, οι οποίες είχαν αγνοηθεί από την διοίκηση του Δήμου.
3. Για την καταγραφή των αναγκών σε σχολική στέγη σε βάθος 20ετίας
Επαναφέραμε την αναγκαιότητα υλοποίησης της απόφασης «για ανάθεση μελέτης με στόχο την καταγραφή των αναγκών σε σχολική στέγη σε βάθος 20ετίας», η οποία είχε παρθεί με εισήγηση μας ομόφωνα το 2022 αλλά δεν προχώρησε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.
Τέλος θέσαμε και ζητήματα που έχουν να κάνουν:
ü Με το προσωπικό των ΚΑΠΗ που είναι απλήρωτο τον Φεβρουάριο και σε εργασιακή ομηρία με αποτέλεσμα να καλείται να προσφέρει εθελοντική εργασία από 1ηςΜαρτίου. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της ανάθεσης δημοτικών υπηρεσιών σε εργολάβους μέσω του «Αναπτυξιακού Οργανισμού», αντί της διεκδίκησης μόνιμου προσωπικού για τις ανάγκες αυτών.
ü Με το κυκλοφοριακό της Παροικιάς, που παρά της προεκλογικές διακηρύξεις της Δημοτικής Αρχής για «έτοιμο υλοποιήσιμο πρόγραμμα», πάμε για νέα κυκλοφοριακή μελέτη.
ü Με τις αυθαιρεσίες ιδιώτη στο χώρο στάθμευσης του Πίσω Λιβαδιού, και οι οποίες δεν έχουν αντιμετωπιστεί στο παρελθόν ούτε μέχρι στιγμής από την νέα Δημοτική Αρχή .