Νούμερο 1 πανεπιστήμιο στη νοτιοανατολική Ευρώπη και στη Μεσόγειο, στη θέση 89 στη λίστα με τα 100 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου και στην 16η θέση των ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, είναι μερικές από τις σημαντικές διακρίσεις του ΕΚΠΑ.

Πρόκειται για τα αποτελέσματα από 4 έγκυρες παγκόσμιες κατατάξεις πανεπιστημίων, στις οποίες αξιολογήθηκαν χιλιάδες πανεπιστήμια, με το ΕΚΠΑ να ξεχωρίζει στις πρώτες θέσεις.

Το κλειδί της επιτυχίας για τον πρύτανη του ΕΚΠΑ Γεράσιμο Σιάσο είναι «η σκληρή δουλειά όλου του επιστημονικού προσωπικού, χάρη σε αυτό βρισκόμαστε στην πρώτη θέση και χάρη σε αυτό το πανεπιστήμιό μας συνέχεια ανεβαίνει και πρωτοπορεί».

Συνεργασία με κορυφαία πανεπιστήμια

Συνεργασίες του ΕΚΠΑ με τα πανεπιστήμια του Χάρβαρντ και της Σορβόννης δεν είναι πλέον άπιαστο όνειρο. Έχουν ήδη υπογραφεί μνημόνια συνεργασίας με τα κορυφαία πανεπιστήμια, που περιλαμβάνουν ανταλλαγές φοιτητών, κοινά εκπαιδευτικά και ερευνητικά προγράμματα.

ΚλείσιμοΤο ΕΚΠΑ χρειάζεται τη στήριξη της Πολιτείας. Η ενίσχυση στο προσωπικό και στη χρηματοδότηση κρίνονται απαραίτητα από τους ιθύνοντες για να φτάσει σε ακόμη ψηλότερες κορυφές.