Η αθλητική διοργάνωση που έγινε θεσμός έρχεται για τρίτη χρονιά στο πανέμορφο νησί της Πάρου. Το 3ο Paros Way - Πολυϊατρεία Αιγαίου επανέρχεται το διήμερο 15-16 Ιουνίου 2024, ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά δρώμενα της Ελλάδος με διαφορετικές διαδρομές σε τρέξιμο, κολύμβηση αλλά και Aquathlon καθώς και πλήθος παράλληλων δράσεων.

Μεγάλος χορηγός του 3ου Paros Way είναι για άλλη μια χρονιά τα Πολυϊατρεία Αιγαίου.

Πρόκειται για μια ετήσια αθλητική δράση, η οποία απευθύνεται στο ευρύ κοινό με βασικό σκοπό την άθληση, την ευεξία και την διασκέδαση, στις αρχές καλοκαιριού στην Παροικιά της Πάρου. Μια μοναδική αθλητική εμπειρία που συνδυάζει την άσκηση και τον τουρισμό με Αιγαιοπελαγίτικο φόντο. Μια αθλητική πρόκληση που σε προσκαλεί να την ανακαλύψεις σε ένα διήμερο γεμάτο ενέργεια και Κυκλαδίτικη αρχοντιά.

To 3o Paros Way - Πολυϊατρεία Αιγαίου πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου της Πάρου με την υποστήριξη των Πολυϊατρείων Αιγαίου από την Διοργανώτρια Εταιρεία MySportEvent (https://www.mysportevent.gr/ )

Πιο συγκεκριμένα, τα αγωνίσματα είναι :

Ø  Τρέξιμο  21 km, 5 km

Ø  Κολύμβηση  3 km, 1,5 km, 750m

Ø  Aquathlon   Ατομικό, Relay (750m Κολύμπι + 5km Τρέξιμο)

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Για άτομα κάτω των 18,απαιτείται Υπεύθυνη Δήλωση Συναίνεσης από τον γονέα / κηδεμόνα.

Η συμμετοχή στο 3o ParosWay - Πολυϊατρεία Αιγαίου προϋποθέτει την εγγραφή του αθλητή είτε ατομικά είτε ομαδικά στην ιστοσελίδα της διοργανώτριας αρχής https://parosway.gr/. Οι εγγραφές, σύμφωνα με την προκήρυξη του αγώνα, ολοκληρώνονται την 5η Ιουνίου 2024.

Παράλληλα με τα αθλητικά αγωνίσματα θα υπάρχουν και παράλληλες δράσεις όπως συνεδρίες yogaσην παραλία, καθαρισμό ακτής από συμμετέχοντες και εθελοντές καθώς και ένα υπέροχο PastaPartyτο Σάββατο 15 Ιουνίου με καλεσμένους όλους τους συμμετέχοντες αλλά και τοπικούς φορείς και συλλόγους. Ακόμα το πρόγραμμα των δράσεων θα πλαισιωθεί από μια σειρά κληρώσεων και δώρων.

Παροχές Αθλητή

Ø  Κολυμβητικό Σκουφάκι(Κολύμβηση)

Ø  Αναμνηστικό Μετάλλιο. Επιπλέον Έπαθλα απονέμονται στους τρεις πρώτους κάθε κατηγορίας (Άντρες – Γυναίκες).

Ø  Δίπλωμα συμμετοχής

Ø  Υγειονομική Κάλυψη. Στον αγώνα θα υπάρχει ιατρική κάλυψη με παρουσία ασθενοφόρου καθώς και πρωτοβάθμια περίθαλψη, όπως επίσης και ναυαγοσωστική κάλυψη. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις, αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη.

Ø  Χρονομέτρηση.Στον αγώνα θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση με σημείο ελέγχου στην εκκίνηση/τερματισμό και σε ενδιάμεσο μέσο. Οι δρομείς θα φέρουν το chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης (μιας χρήσεως) μαζί με το νούμερο τους. Οι κολυμβητές θα φέρουν chip (βραχιόλι) που θα πρέπει να επιστραφεί μετά το τέλος της κούρσας.

Ø  Υδροδοσία σε σταθμους ανεφοδιασμού με εμφιαλωμένο νερό κατά μήκος των διαδρομών και αντίστοιχα τροφοδοσία( μπανάνες)

Ø  Παροχές χορηγών

Για την μεταφορά των συμμετεχόντων στο νησί της Πάρου, η διοργανώτρια εταιρεία έχει εξασφαλίσει  40% έκπτωση στην έκδοση ακτοπλοϊκών εισιτηρίωνμε την εταιρεία Blue Star Ferries καθώς και εκπτώσεις σε καταλύματα διαμονής αλλά και τοπικά εστιατόρια που θα ανακοινωθούν σύντομα στον ιστότοπο του αγώνα.

Περισσότερες πληροφορίες:

Email επικοινωνίας: info@parosway.gr

Στην ιστοσελίδα www.parosway.gr

Στο fb: https://www.facebook.com/parosway

Στο Instagram: https://www.instagram.com/parosway/