Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Πάρου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα το πρόγραμμα εκδηλώσεων για τη διέλευση της Ολυμπιακής φλόγας από το νησί μας στο πλαίσιο της Ολυμπιάδας του 2024. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχός Πάρου κ. Κώστας Μπιζάς, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βαγγέλης Δεναξάς, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Χριστόδουλος Μαούνης, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Αθλητισμού και Νέας Γενιάς κα Φλώρα Λουκή, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παροικιάς κ. Γιώργος Σταθόπουλος,  εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, του ΕΚΑΒ, της Εθελοντικής Ομάδας Διάσωσης και του ΚΤΕΛ Πάρου.

Το ταξίδι της Ολυμπιακής φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία στο Παρίσι θα ξεκινήσει στις 16 Απριλίου 2024. Η Ιερή Φλόγα, ακολουθώντας μία μεγαλοπρεπή Λαμπαδηδρομία 11 ημερών επί ελληνικού εδάφους, θα διέλθει από 41 Δήμους, καταλήγοντας στις 26 Απριλίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο, εκεί όπου αναβίωσαν οι σύγχρονοι Αγώνες.

Η Πάρος, θα υποδεχθεί την Ολυμπιακή φλόγα, την Παρασκευή 19 Απριλίου ως είθισται, με τιμές Αρχηγού Κράτους, συμμετέχοντας στη λαμπαδηδρομία που οργανώνει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκε διεξοδικά το πρόγραμμα της λαμπαδηδρομίας καθώς και οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από το Δήμο μας, σε όλο το μήκος της παραλίας της Παροικιάς, για την υποδοχή της Ολυμπιακής φλόγας.

Μετά από εποικοδομητική συζήτηση,  συμφωνήθηκαν οργανωτικά θέματα καθώς και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι οποίες πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η άρτια διοργάνωση της λαμπαδηδρομίας.

Ο Δήμαρχος Πάρου κ. Κώστας Μπιζάς, στο πλαίσιο της συνάντησης εργασίας, με σχετική δήλωσή του αναφέρει:

«Θα ήθελα  να ευχαριστήσω τους εκπρόσωπους των Σωμάτων Ασφαλείας, του ΕΚΑΒ, της Εθελοντικής Ομάδας Διάσωσης και του ΚΤΕΛ Πάρου για την παρουσία τους σήμερα, στο Δημαρχείο Πάρου, για την εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε αλλά και για την συμβολή τους στη διοργάνωση της υποδοχής της Ολυμπιακής φλόγας στο νησί μας.

Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον πρώην Λιμενάρχη Πάρου κ. Ηλία Κουτρομιχάλη και την ειδική συνεργάτη του πρώην Δημάρχου, κα Ελένη Τριπολιτσίωτη, για την προσπάθεια και την συμβολή τους  ώστε να διέλθει η Ολυμπιακή φλόγα από το νησί μας.

Από την ανάληψη των καθηκόντων μας ως νέα Δημοτική Αρχή,  το όλο εγχείρημα της διοργάνωσης της Τελετής Άφιξης της Ολυμπιακής φλόγας, έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας, η Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Εικαστικών Τεχνών κα Άννα Κάγκανη - Κορτιάνου και η  Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Αθλητισμού και Νέας Γενιάς κα Φλώρα Λουκή, τις οποίες ευχαριστώ θερμά, όπως και τα μέλη της Πολιτιστικής Επιτροπής και της Επιτροπής Αθλητισμού για την πολύτιμη στήριξη τους.

Παράλληλα θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους χορηγούς, τους συμπολίτες μας εθελοντές, τους συλλόγους, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, που θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις της Τελετής Άφιξης της Ολυμπιακής φλόγας στο νησί μας.

Η Ολυμπιακή φλόγα είναι ένα από τα σύμβολα του Ολυμπιακού Κινήματος με οικουμενική απήχηση και σημασία. Η άφιξη της στο νησί μας, είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό και τιμητικό γεγονός για όλους μας. Σας προσκαλώ να λάβετε μέρος στην παγκόσμια γιορτή, που ενώνει τον πολιτισμό και τον Ολυμπισμό, με την εκπαιδευτική δύναμη του αθλητισμού».