Δεν πέρασε καλά-καλά μια δεκαετία, όταν το 2013 τάγμα εφόδου της φασιστικής εγκληματικής οργάνωσης της «Χρυσής Αυγής» αποβιβάστηκε στο νησί μας με πρόσχημα την κοπή πρωτοχρονιάτικής πίτας.

Οι κάτοικοι της Πάρου τιμώντας τις δημοκρατικές τους παραδόσεις προχώρησαν τότε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την παρουσία των νεοναζί στο νησί. Ως αποτέλεσμα, δέχτηκαν επίθεση από τους επίδοξους δολοφόνους (με την κάλυψη και των ΜΑΤ) και άφησαν βαριά τραυματισμένους δυο ανθρώπους, που λίγο  έλειψε να χάσουν τη ζωή τους.

Αυτές τις ημέρες πραγματοποιείται σε δεύτερο βαθμό η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χ.Α. με καταθέσεις αυτών που κτυπήθηκαν στην Πάρο από τον γνωστό τραμπούκο Ν. Μίχο.

Και τούτες τις μέρες, οι παραφυάδες των νεοναζί εγκληματιών δολοφόνων στο νησί μας, «ντυμένοι» με τα συνθήματα του ψευτοπατριωτισμού και της πατριδοκαπηλείας, επιχειρούν να επανεμφανιστούν και να αποκτήσουν βήμα και ρόλο στην παριανή κοινωνία και τη νεολαία της. Αποκτώντας καταστατικό και με το πρόσχημα της «νομιμότητας» του πολιτιστικού συλλόγου επιδιώκουν μάλιστα να είναι παρόντες και αποδεκτοί στις εκδηλώσεις του Δήμου και των Κοινοτήτων. Βεβαίως, επειδή πρόκειται για θρασύδηλους, που ψάχνουν να ψαρέψουν σε θολά νερά, έχουν φροντίσει να αποκρύψουν όσο μπορούν το μαύρο παρελθόν τους: Για παράδειγμα, με νέα σελίδα στο facebook, προσπαθούν να ξεκόψουν με οτιδήποτε τους συνέδεε με την εγκληματική οργάνωση και τα πρωτοπαλίκαρα της. Ωστόσο, ό,τι και αν κάνουν, δεν μπορούν να διαγραφούν οι σχέσεις τους με τον υπόδικο Γ. Λαγό και την Ε.ΛΑ.ΣΥΝ, ούτε να διαγράψουν την υποψηφιότητα του προέδρου τους με την Χρυσή Αυγή.

Σήμερα θέλουν να καταθέσουν στεφάνι - Αύριο ντυμένοι στα μαύρα και με στολές παραλλαγής θα απαιτούν θέση και ρόλο στην παριανή κοινωνία.

Η Δημοτική Αρχή οφείλει να πάρει άμεσα πολιτική θέση απέναντι στους φασίστες και να μην κρύβεται πίσω από την «ανεξαρτησία» της ή να «νίπτει τας χείρας» της πίσω από προφάσεις «νομιμότητας».

Ακριβώς επειδή μέχρι σήμερα η Δημοτική Αρχή δεν έχει εκδηλώσει τις προθέσεις της, η τελετάρχης των εκδηλώσεων στην Νάουσα, Μαρία Τσουνάκη – Τριπολιτσιώτη παραιτήθηκε. Ο λόγος της παραίτησης είναι ότι η πρόεδρος της Κοινότητας απαιτούσε να προσφωνήσει ως καταθέτη στεφάνου μαζί με τους άλλους συλλόγους της Νάουσας και  τον λεγόμενο «πατριωτικό σύνδεσμο Μ. Μαυρογένους» και μάλιστα εν αγνοία των υπολοίπων συλλόγων.

Κανείς Ναουσαίος, παριανός δημοκράτης, κανείς προοδευτικός άνθρωπος δεν μπορεί να σιωπά μπροστά στην πρόκληση αυτή, μπροστά στην αντεπίθεση που επιχειρούν σήμερα οι μαύρες δυνάμεις μετά από έντεκα χρόνια στο νησί μας.

Οι φορείς και οι σύλλογοι, τα σωματεία του νησιού μας πρέπει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο να καταδικάσουν και να αποδοκιμάσουν την προσπάθεια συμμετοχής τους στις γιορταστικές εκδηλώσεις τιμής της εθνικής μας ανεξαρτησίας, τόσο σήμερα όσο και οπουδήποτε αλλού αύριο.

«Όποιος λαός ξεχνά την Ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει». Σε αυτό υπολογίζουν οι εγκληματίες νεοναζί δολοφόνοι. Ο Παριανός λαός όμως δεν ξεχνά και δεν θα επιτρέψει να εκκολαφθεί ξανά το αυγό του φιδιού...