"Ενημερώσαμε τους πολίτες της Πάρου και τις αρμόδιες αρχές ότι μια σειρά από κατασκευές πραγματοποιούνται στην ακτογραμμή μεταξύ Φάραγγας και Πηγαδακίου (όρμος του Μπέη)", αναφέρει η Κίνηση Πολιτών.

Όπως επισημαίνεται "οι εργάτες έχουν κόψει μαρμάρινα πεζοδρόμια από τα βράχια της ακτής και έχουν κατασκευάσει μια προβλήτα και τοίχους στο δημόσιο χώρο".

Ως απάντηση σε αυτό, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι των γειτονικών χωριών οργάνωσαν από κοινού επιτόπια διαμαρτυρία στην περιοχή, συνεχίζοντας τις δράσεις της Κίνησης Πολιτών, η οποία αντιτίθεται στις αυθαίρετες ενέργειες στην ακτογραμμή της Πάρου από το περασμένο καλοκαίρι. Απαιτούμε από τις αρμόδιες αρχές να αναλάβουν δράση για την αντιμετώπιση των φαινομένων αυτών και να βάλουν τέλος στη σιωπηλή συγκάλυψη τέτοιων ενεργειών.

Καλούμε όλους τους κατοίκους του νησιού να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία σήμερα Κυριακή 7 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι.

Θα συγκεντρωθούμε στη Φάραγγα, όπου υπάρχει χώρος στάθμευσης, και θα περπατήσουμε κατά μήκος της παραλίας μέχρι το επίμαχο σημείο, το οποίο απέχει περίπου 15 λεπτά με τα πόδια.

Εκτιμούμε την υποστήριξη του Δήμου Πάρου στην κινητοποίησή μας και ανυπομονούμε να συναντηθούμε στον Φάραγγα όλοι μαζί, με την αποφασιστικότητα να επιβάλουμε τη νομιμότητα στο νησί μας και το σεβασμό στο μοναδικό αλλά ευαίσθητο φυσικό περιβάλλον του, που κανείς δεν έχει το δικαίωμα να οικειοποιείται και να καταστρέφει.

Πολιτιστικός Σύλλογος Αγκαιριάς
Πολιτιστικός Σύλλογος Άσπρου Χωριού ''ΑΤΛΑΝΤΙΣ"
Κίνηση Πολιτών Πάρου